eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Abnormális méretű mellek és fenekek csábítják a fiatal nőket

Be kell tiltani azokat a reklámokat, amelyekben "anatómiailag lehetetlen" mellekkel rendelkező lányok bikiniben pózolnak - állítja egy brit plasztikai sebészeket tömörítő szervezet, amely szerint a kozmetikai ipar gyakran tisztességtelen eszközökkel próbálja meg rávenni a fiatal nőket a szépészeti beavatkozásra.

Digitálisan felnagyított mellű, bikiniben pózoló nő miatt tiltakozik a Brit Plasztikai Sebészek Szövetsége. Az egyik szépészeti beavatkozást végző brit klinika plakátján látható a vonzó hölgy, akinek a szervezet elnöke szerint "anatómiailag lehetetlen" mellei, és "abnormálisan karcsú" feneke van.

"Ez a plakát teljesen rosszul jeleníti meg a plasztikai sebészetet, és nem reális várakozásokat kelt. Ha a hirdetésben szereplő hölgynek valóban ilyen alakot csináltak, akkor néhány éven belül korrekciós műtétekre lesz szüksége" - mondta Douglas McGeorge.

A szervezet, amelynek tagjai között a brit plasztika sebészek harmada található, azt javasolja, hogy tiltsák be az olyan reklámokat, amelyek nem valós elvárásokat keltenek, és arra ösztönzik a fiatalokat, hogy minél előbb kés alá feküdjenek.

Ráadásul a legtöbb klinika különböző akciókkal csábítgatja magához a nőket: szupergyors arcfelvarrásokat és olcsó árakat ígérnek.

A társaság tagjai szerint a plasztikai sebészet egy komoly vállalkozás, amely reális elvárásokon alapul, a beavatkozásokat pedig csak alapos konzultáció után szakképzett sebészek megfelelő eszközökkel végezhetik el.

Legutóbbi, az angliai Chesterben tartott konferenciájukon elindítottak egy ellenkampányt, amely figyelmezteti a pácienseket a klinikák húzásaira.

Veszélyes a "plasztika szafari"

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a külföldön elvégzett olcsó beavatkozások is veszélyesek. Nigel Mercer plasztikai sebész elmondta: ő kezelt olyan nőt, aki Thaiföldre utazott mellnagyobbításra. Az egész 650 fontba (körülbelül 200 ezer forintba kerül), de az ottani klinika nemcsak a műtétet, hanem az utazást és a szállást is fizette.

A beavatkozás azonban rosszul sikerült, így korrekciós műtétet kellett végrehajtani, amikor a nő hazaért Angliába. A sebésztől egy másik nő is segítséget kért, aki ráncfelvarrásra utazott külföldre.

Mercer elmondta: olyan szorosra húzták a nő arcán a bőrt, hogy azzal már ő se tudott mit kezdeni. A sebész szerint egyszer valaki meg fog halni, miután részt vett egy "plasztikai szafarin".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×