eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Cigaretta rendőrség" csap le a dohányosokra

Egy angol civil szervezet arra készül, hogy London egyik elővárosának forgalmas helyein "letámadják" a dohányosokat, és megmérik, mennyi szénmonoxidot tartalmaz szervezetük. Reményeik szerint így több ezer embert szoktatnak le a dohányzásról.

A "cigaretta rendőrség" a tervek szerint Ealing buszmegállóiban, bevásárlóközpontjaiban és fogadóirodáiban állítja meg a dohányzó embereket, és arra kéri őket, hogy fújjanak bele egy szerkezetbe.

Így meg tudják mérni, hogy a füstölők szervezetében mennyi szénmonoxid van. Az angol szervezet szerint ezzel talán meg tudják ijeszteni a dohányosokat, akiknek egy részük akár le is teszi a cigarettát.

Az Ealing Primary Care Trust szervezet tizenegy munkatársa fogja zaklatni a dohányosokat, de hangsúlyozzák: senkit nem fognak arra kényszeríteni, hogy belefújjon a szerkezetbe.

A projekt szervezője szerint a dohányzást tiltó törvény bevezetése hasznos és eredményes volt, de folytatni kell az emberek meggyőzését arról, hogy a cigarettázás mennyire káros szenvedély.

Ealingben 75 ezer dohányos van - Phil Robinson úgy véli, hogy közülük 7500-at tudnak elérni az akcióval, és reményeik szerint 2400-an le is szoknak.

Több, a dohányzás mellett kampányoló szervezet azonban hangsúlyozza: a megalázó akció durván megsérti az emberek szabadságjogait.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×