eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Kitiltják a dohányreklámokat és a cigaretta-automatákat

Nagy-Britanniában kitilthatják a hirdetőtáblákról a dohányreklámokat, és eltűnhetnek a cigaretta-automaták is a nyilvános helyekről, a kormány ugyanis azt tervezi, hogy drasztikus lépésekkel próbálja meg visszaszorítani a fiatalok körében a dohányzást.

A brit egészségügyi kormányzat álláspontja szerint a fiatalokra különös hatással vannak a reklámok. Egy felmérés szerint a 60 milliós lakosú szigetországban több százezer 16 év alatti fiatal dohányzik.

Épp ezért a kormány azt tervezi: nem áll meg ott, hogy tiltja a nyilvános helyeken való dohányzást, hanem sok helyről a cigarettareklámokat is kitiltaná.

Azt már régen kimutatták a kutatók, hogy a fiatal korban, a szervezet fejlődése közben elkezdett dohányzás jelentősen csökkenti a várható élettartamot.

Az elmúlt években Nagy-Britanniában jelentősen emelkedett a cigarettareklámok száma, a többi mellett magazinokban, mozifilmek előtt, jelentek meg a dohánytermékek hirdetései.

A szigetországban évente 114 ezer ember hal meg a dohányzás következtében.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×