eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia

Feketében jár a gyermeke? Jó lesz odafigyelni rá!

Ha egy tizenéves fiatal hirtelen feketére festi a haját és fekete ruhákban kezd járni, arra a szülőnek fokozottan oda kell figyelnie - figyelmeztet az I. számú Gyermekklinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályát vezető főorvos.

Pászthy Bea a fiatalok körében az utóbbi időben fokozottan terjedő, úgynevezett emós vagy imós divatról (az angol emotion, érzelem szóból) nyilatkozva hozzátette: ezen fiatalok annyira nem találják a helyüket, hogy néhányan közülük az öngyilkosságot sem utasítják el.

Az ilyen fiatalok általában befelé fordulnak. Sokat sírnak, általában szomorúak. És arra várnak, hogy segítséget kapjanak valakitől.

Ha pedig megkérdezik őket, elmondják, hogy sok dolog nincs rendben az életükben: a szüleikkel való kapcsolatukkal, az iskolával, a kortárs kapcsolataikkal problémák vannak.

Az öltözködésük, a hajviseletük azt jelzi, hogy sokkal inkább oda kell figyelni rájuk.

Ha ugyanis ezek a fiatalok nem kapnak elég figyelmet és törődést, egyre drasztikusabb módon próbálják meg felhívni magukra a figyelmet, és egy idő után már az öngyilkosságtól sem riadnak vissza.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×