eur:
388.08
usd:
361.48
bux:
68911.78
2024. május 9. csütörtök Gergely

Megtörtént, aminek az esélye egy a 64 millióhoz

Négy éven belül másodszor adott életet hármas ikreknek egy amerikai nő, pedig a gyermekek természetes úton fogantak - orvosok szerint ennek esélye egy a 64 millióhoz.

A 39 éves, Cincinnatiban élő Victoria Lasita múlt héten hozta a világra Casey-t, Carsont és Cadent, kevesebb, mint négy évvel az első hármas ikrei születése után.

A családanya a Cincinnati Enquirer című lapnak elmondta: férjével még egy gyermeket szerettek volna, így igencsak megdöbbentek, amikor megtudták, hogy ismét három kisbabával bővül a család.

A férj azt is felidézte, mi játszódott le első közös gyermekeik születése előtt.

"Amikor másodszor elment az orvoshoz, felhívott, és azt mondta: 'ketten vannak'. Amikor harmadszor ment, megint felhívott, és azt mondta: 'hárman vannak'. Akkor azt mondtam neki, hogy ne menjen többször ahhoz az orvoshoz" - mesélte el a 48 éves Tim Lasita.

Miután azonban Victoria ismét teherbe esett, ugyanazt az orvost kereste fel, aki pedig megállapította, hogy ismét három gyermeket vár.

A család így már 11 tagúra bővült, mert korábbi házasságából Victoriának két, Timnek egy fia született, igaz, ők már 19-23 évesek.

Zsúfolt program

A hat kisgyermek - az első három decemberben ünnepli negyedik születésnapját - mellett a szülőknek nagyon kevés idejük van az alvásra, arról nem is beszélve, hogy hetente 168 üveg tejet kell elkészíteniük, és több mint 300-szor kell pelenkát cserélniük.

A szakembereket igencsak meglepte, hogy természetes úton fogantak ismét hármas ikrek. Glenn Hofmann, a Bethesda termékenységi központ orvos igazgatója szerint ennek esélye egy a 64 millióhoz.

Mesterséges megtermékenyítésnél ez gyakrabban fordul elő, mivel a siker esélyének növelése érdekében egyszerre több embriót ültetnek az anyaméhbe.

Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×