eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Különleges háborús játékokat árvereztek el

London száz pont, Liverpool negyven - a német gyerekek a második világháború alatt egyebek mellett azzal múlathatták az időt, hogy az Anglia elleni légi háború asztali változatát játszották. Az árverésre bocsátott kollekcióban más érdekességek is szerepeltek.

A négyévesnél idősebb gyerekek számára készült, Bombázók Anglia felett nevet viselő játék résztvevőinek egy rugós labdát kellett a megfelelő helyre eljuttatniuk a Nagy-Britanniát és Észak-Európa egy részét ábrázoló térképen.

A "főnyeremény" London, amelynek "lebombázásáért" száz pont jár, Liverpool például negyven pontot ért. A szövetségesnek jelölt települések, egyebek mellett Brüsszel és Amszterdam "megtámadása" miatt nyolcvan pontot veszített a játékos.

Richard Westwood-Brookes történész szerint a szett a háború korai szakaszában készülhetett, mert - az 1940 első félévében elfoglalt - Franciaország még nem német igazgatású területként szerepel.

A Bombázók Anglia felett annak a világháborús játékkollekciónak a része, amelyet Nagy-Britanniában bocsátanak árverésre; azért ott, mert Németországban tilos náci relikviákkal kereskedni.

Egy másik játékban csatahajókkal kell kihajózni Németországból, a cél brit hajók elsüllyesztése és más célpontok megsemmisítése. Egy harmadikban egy repülőgépből kiugró ejtőernyőst kell minél jobb helyre leszállítani.

Ezeknél is figyelemre méltóbb a V-játék, ahol a szövetségesek helyett Adolf Hitlert és környezetét kell eltalálni a színes V-1-es szárnyas rakétákkal.

Richard Westwood-Brookes hangsúlyozta: ez a játék készítőinek hihetetlen bátorságát bizonyítja, mert igencsak szorult helyzetbe kerülhetett, akinél ezt a Gestapo megtalálta.

A játékok csütörtökön kerülnek kalapács alá a Shropshire grófságban lévő Ludlow-ban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×