eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Természetes úton esett teherbe a világ legöregebb kismamája

A világ legidősebb kismamája 59 évesen szülte meg kisfiát - méghozzá úgy, hogy természetes úton, nem pedig mesterséges megtermékenyítés révén esett teherbe.

Dawn Brooke és a férje, Raymond nem akartak bekerülni a rekordok könyvébe - tíz évig sikerült is titokban tartaniuk, hogy az asszony a világon a legidősebb nő, aki gyermeket szült.

A hivatalos rekordot az amerikai Ruth Kistler tartja: ő 1956-ban, 57 éves korában szülte meg a kislányát Los Angelesben, és természetes úton esett teherbe.

A házaspár még ma is bevallja, hogy valóságos sokként érte őket Dawn állapotosságának híre, de életük egyik legnagyobb csodájának tartják a fiúkat.

Az orvosok is annak tartják, hogy az asszony természetes úton esett teherbe, gond nélkül hordta ki a babát, aki teljesen egészségesen született. "Ez az egyik legcsodálatosabb történet, amit valaha hallottam" - ismerte el Hilary Jones.

A család döntött úgy, hogy a csodát titokban tartják, és ez egészen mostanáig sikerült is. A kisfiú hétfőn ünnepli a 10. születésnapját - az édesanyja pedig a 69-diket.

A pár egyébként éppen Dawn állapotosságának hírére házasodott össze - három hónappal a kisfiú születése előtt. Az asszony első házasságából született fia 33 éves, és még ma is emlékszik, mekkora tapsviharban tört ki a család annak idején, amikor kiderült a nagy hír.

Címlapról ajánljuk
Borzasztó szerencséje volt  - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.

A német gazdaság vagy a válogatott pörög majd jobban az Eb-n?

A 2006-os labdarúgó-világbajnokságra tündérmeseként emlékeznek vissza Németországban, a válogatott bronzérme mellett a gazdasági hatások miatt is. Sokan hasonlóban reménykednek idén nyáron is, ám sok mindentől függ, hogy a tündérmese megismétlődik-e.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína jelezte, hogy az USA és az EU által bevezetett kereskedelmi korlátozások megtorlásaként dömpingellenes vizsgálatot indít az európai és amerikai vegyianyag-behozat területén. A kereskedelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy vizsgálja a fogyasztói elektronikai és autóiparban széles körben használt hőre lágyuló polioximetilén-kopolimer behozatalát az EU-ból, az Egyesült Államokból, Japánból és Tajvanról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×