eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az újabb bűnbak az egészségtelen élelmiszer

Az Egyesült Államokban egy daganatos megbetegedésekről szóló tanulmány már nemcsak a dohánygyártó cégeket ostorozza, hanem azokat az élelmiszergyártókat is, akik egészségtelen termékeket dobnak piacra.

A felmérés készítői szerint nagyobb figyelmet kellene fordítani az élelmiszergyártás ellenőrzésére, és korlátozni kellene azon termékek előállítását, amelyek ártalmasabbak az elvárhatónál.

A tanulmány rögzíti azt is, hogy gátat kell szabni az egészségtelen táplálkozásnak, valamint, hogy a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mellett a mozgásban gazdag életmódra kellene sarkallni az amerikaiakat.

Ehhez a többi mellett az egészségügyi dolgozók segítségét is kérik. A megállapítások szerint például az orvosoknak több figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogy kifaggassák betegeiket az étkezési szokásaikról és az életmódjukról, és hasznos tanácsokat kellene adniuk a megfelelő életvezetéshez.

Ugyanakkor már számos vizsgálat kimutatta, hogy az egészséges élelmiszerek nem csak drágábbak, de nehezebben is szerezhetők be. Emellett a diákok már az iskolába is kevesebbet mozognak, mint korábban, sőt, a feltételek sem megfelelők ehhez a mostani iskolákban.

Számos tanulmány szerint a rákos megbetegedések csaknem harmadát a dohányzás, másik harmadát pedig az elhízás és a mozgásszegény életmód okozza. A mostani jelentés is rámutat, hogy emelni kellene a cigaretta árát, a fogyasztás csökkenése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×