eur:
387
usd:
356.34
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Számítógépes játékot adott ki a Hezbollah

A tavalyi libanoni háború eseményeit feldolgozó játékot adott ki a Hezbollah síita gerillaszervezet. A magyarul a Különleges egység 2 nevet viselő szoftverben egy iszlamista harcos bőrébe bújhat a játékos, és küzdhet az izraeli hadsereg ellen.

Rabolj el izraeli katonákat, harcolj tankok ellen a dél-libanoni völgyekben, lődd Katyusa sorozatvetőkkel az izraeli városokat - íme néhány feladat a Különleges egység 2-ből, amelyet a Hezbollah tagjai alkottak meg, a libanoni háború frontvonalába helyezve a játékost.

A Hezbollah médiafelelőse szerint a szoftver az ellenállás kultúráját tanítja meg a gyerekeknek, bizonyítva, hogy sikeresen lehet küzdeni a hódítókkal, megvédve a nemzetet.

A háromdimenziós környezetben a játékosnak az izraeli katonáktól kell megszerezni a fegyvereit, pontokat az ellenség megölésével szerezhet.

A csütörtökön kiadott játék története a tavalyi 34 napos konfliktuson alapul, amely két izraeli katona elrablásával kezdődött. A harcokban 158 izraeli és mintegy 1.200 libanoni halt meg.

A háború kimenetelét gyökeresen eltérően ítéli meg a két harcoló fél. A Hezbollah büszke a katonai teljesítményére, és "szent győzelemről" beszél, a zsidó állam szerint pedig sikerült jelentősen meggyengítenie az Irán és Szíria támogatását élvező síita gerillacsoportot.

A Hezbollah mindenesetre elvesztette az izraeli határ melletti állásait, Dél-Libanonba pedig nemzetközi békefenntartó erők települtek.

A szervezet arra számít, hogy a mintegy kétezer forintnak megfelelő áron kiadott játék Libanonban és azon kívül is népszerű lesz.

A Hezbollah médiafelelőse szerint a játékosok megtanulják, hogyan kell okosan gazdálkodni az erőforrásokkal, és hogy a győzelemhez gyorsaságra, tartalékokra, fegyverekre, figyelmességre és megfelelő taktikára van szükség.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×