eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elrontott szünidő: az igazgatónő árulta el Harry Potter titkát

Többszáz gyermek nyári szórakozását rontotta el az az iskolaigazgató, aki a tanévzárón a legújabb Harry Potter-könyv utolsó oldalát olvasta fel.

Egy londoni általános iskola igazgatója, Carolyn Banfield a Harry Potter-sorozat hetedik, egyben utolsó kötetének legutolsó oldalát olvasta fel a gyerekeknek a tanévzárón, ezzel megfosztva őket attól, hogy maguk ismerhessék meg a varázslótanonc hatalmas érdeklődéssel várt történetének lezárását.

"Nem tudom, miért olvasta fel. Sohasem említette, hogy megvan neki a könyv" - mondta a négyszáz gyerek egyike, a kilencéves Louie Swift.

"A legutóbbi három könyvet elolvasta a fiam, de ezek után ezt nem fogja" - közölte dühösen a nyolcéves Travis édesanyja, Maria Rogers.

Egy 11 éves kisfiú elmondta, hogy befogta a füleit, és becsukta a szemét, mert maga akarja elolvasni a könyvet a nyáron.

A helyi oktatási hatóság szóvivője szerint az iskola a Harry Potterből vett részlettel az elbúcsúzást akarta szimbolizálni. "Az iskola úgy érezte, hogy ezzel nem rontja el a gyerekek szórakozását, csak a búcsúzást fejezi ki" - tette hozzá.

Nem ért egyet ezzel a szülő-tanár szövetség szóvivője. "Ez az egyik legkegyetlenebb dolog, még ha nem is annak szánta. Akár tetszik a Harry Potter-jelenség, akár nem, vitathatatlan, hogy olvasásra ösztönözte a gyerekeket, ám az igazgatónő tette ezt megakadályozta" - emelte ki Margaret Morrissey.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjak év eleji egységesítéséből származó többletkiadásaikat, olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében. Az ágazati szereplők támogatásairól szóló miniszteri rendeletmódosítást annak társadalmi egyeztetése után a közeljövőben kihirdethetik. A közel száz településen működő szolgáltatók együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz juthatnak 2024-ben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×