eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Elvarázsolt 730 milliót a jósnő

Mintegy 730 millió forintnak megfelelő összeget tüntetett el egy jósnő, aki Brunei dúsgazdag szultánjának korábbi feleségét vezette meg. A jövendőmondó egy nem létező embernek továbbította a pénzt.

A brit bíróságon zajló meglehetősen szövevényes per részletei csak szerdán kerültek nyilvánosságra, mivel a brunei uralkodó mindent titokban akart tartani, a külföldi államfőket megillető jogi védelemre hivatkozva.

A történet két főszereplője 2003-ban egy kaszinóban találkozott, és Mariam Aziz, az uralkodó exfelesége úgy vélte, hogy megbízható emberre talált.

2004 elején Aviva Amir jósnő megismertette Mariam Azizt egy bizonyos Aziz úrral, akivel ugyan személyesen soha nem találkozott, de telefonon gyakran beszéltek, és ajándékokat is küldött neki.

Nem világos miért, mindenesetre 2004 májusa és novembere között a szultán exfelesége több mint egymillió fontot utalt át Aziz úrnak, valamint majd egymillió fontot bízott a jósnő sofőrjére.

Csakhogy Aziz úr nem is létezett, a telefonbeszélgetések alatt a férfit a jósnő alakította, elváltoztatott hangon, és őhozzá került a teljes összeg. Mariam Aziz később hiába követelte vissza a pénzt.

Mariam Aziz hangfelvételeket is eljuttatott az iraki származású jövendőmondóhoz, amelyeken a 60 éves uralkodóhoz fűződő bizalmas információkat rögzített, még azelőtt, hogy 2003-ban elvált volna a szultántól. Valószínűleg ez volt az oka annak, hogy az uralkodó mindent titokban szeretett volna tartani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×