eur:
389.41
usd:
363.35
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb titkok Blairről: "Cherie letépné a tököm, ha megcsalnám"

Tony Blair imádott meztelenül dolgozni, és csak akkor engedte ki Gordon Brownt a vécéből, mikor az beleegyezett, hogy átengedi neki a Munkáspárt vezetői posztját - komoly politikai titkok mellett ilyen pikáns részletek is kiderültek a lemondott kormányfő kommunikációs igazgatójának visszaemlékezéseiből.

Alistair Campbell naplója tele van pikáns csemegékkel. Kiderült belőle például, hogy a tíz év után, júniusban távozott brit kormányfő imád pucérkodni.

"1994. december: Beléptem TB dolgozószobájába - anyaszült meztelenül ácsorgott, és olvasta az újságot." "1995. január: TB még mindig pizsamában van." 1995. augusztus: TB strandpapucsban - nagyon hülyén néz ki." "2002. július: TB felhívott magukhoz. A lehető leghihetetlenebb szerelésben volt: fehér, gallér nélküli Nicole Farhi ing, kék nadrág és az angol fociválogatott papucsa volt rajta - három oroszlánnal. Megmondtam neki, hogy nem tudom komolyan venni, amíg gyerekpapucsot visel."

"Nagyon civilizált párbeszédet folytattam Cherie-vel. Mind a ketten arról panaszkodtunk, mennyire utáljuk, hogy TB állandóan pucérkodik" - áll egy másik bejegyzésben.

Belecsípett a vendég Cherie fenekébe

Campbell beszámol arról is, hogy a volt miniszterelnök feleségének feneke miatt majdnem kudarcba fulladt a Brit Nemzetközösség egyik csúcstalálkozója.

"Tony elmesélte, hogy az egyik afrikai vezető belecsípett Cherie fenekébe, aztán megkérdezte tőle, hogy kicsoda. Egy mérföldet ugrott hátra ijedtében, mikor kiderült, hogy az ő felesége."

Vaskos humorát Blair megcsillogtatta a NATO 1997-es madridi csúcstalálkozóján is. "Nagy volt a tömeg a vécében, együtt pisilt TB, Bill Clinton amerikai elnök, Romano Pordi olasz kormányfő, Helmut Kohl német kancellár és Wim Kok holland miniszterelnök. Jó kis kép lenne, mi? - fordult a többiekhez nevetve Clinton, mire TB elmesélt egy történetet Winston Churchillről és utódjáról-elődjéről, Clement Attlee-ről. Egyszer együtt mentek ki vécére, de Churchill nem az Attlee melletti piszoárt választotta, amin a másik megsértődött. Churchill azonban elfogadható magyarázattal szolgált: ha az ember valami hatalmasat lát, belső kényszert érez, hogy államosítsa - mondta."

"Kiengedlek, ha hagysz nyerni"

Campbell beszámol arról is, hogy beszélgetett a kormányfővel a hűtlenségről is, amikor kiderült, hogy az azóta elhunyt Robin Cooknak viszonya van a titkárnőjével. "Lehet, hogy valaki egyszerre két embert szeret egyszerre - vélekedett TB. Hát persze, feleltem, Cherie szerinted, elfogadná, ha lenne valakid? Vagy Fiona (Fiona Millar, Campbell akkori partnere - a szerk.), ha én csalnám meg? Mmm, letépné a töködet, és talán ki is nyírna. Ahogy Cherie engem."

A 757 oldalas emlékiratból kiderül az is, hogy Gordon Brow és Tony Blair a vécében beszélte meg, ki legyen a Munkáspárt vezetője John Smith 1994-ben bekövetkezett halála után. Brown véletlenül bezárta magát a vécébe, és nem tudott kijönni. Hiába kérte Blairt, hogy szabadítsa ki, a másik csak akkor volt erre hajlandó, mikor Brown beleegyezett, hogy Blair legyen a párt vezetője - írta Campbell.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×