eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nekünk fontosabb a divat, mint a nyugat-európaiaknak

A párizsiak öltözködnek a legstílusosabban - derül ki a Gfk Hungária Piackutató 19 országra kiterjedő felméréséből. A kutatók európaiakat és az Egyesült Államokban élőket kérdeztek meg.

A felmérés készítői arra keresték a választ, hogy hol öltözködnek a legdivatosabban. Az első helyen Párizs végzett - különösen a franciák vélték így -, a másodikon Milánó, a harmadikon pedig London.

A megkérdezettek harmada voksolt Párizsra, a francia főváros a kelet-európaiak körében egyértelműen a nyerő volt. A Gfk cégvezetője szerint ez jórészt az évtizedek óta az emberekben élő sztereotípiáknak tudható be.

Dörnyei Ottília rámutatott arra is, hogy például a lengyelek, a svédek, az oroszok vagy a törökök körében Párizs után egyik saját városuk végzett a második helyen.

A felmérésben a negyedik helyet Róma, az ötödiket pedig Moszkva szerezte meg. Az első tízben helyet kapott még Berlin, Madrid, Barcelona, Amszterdam és Isztambul.

A kutatásból kiderült az is, hogy az emberek harmadának fontos, hogy a legújabb divatirányzatnak megfelelően öltözködjön. A divatos öltözködés a kelet-európaiak számára fontosabb, mint Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×