eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Stresszmentes halat ennének az ínyencek

Japán tudósok annak módszereit kutatják, hogyan lehetne csökkenteni a kifogáskor a tonhalakat érő stresszt, amely rontja a halak húsának minőségét.

Az erőteljes testfelépítéssel rendelkező tonhal hevesen küzd, amikor a hálóba kerül, a tudósok szerint ilyenkor megemelkedik az állatok testhőmérséklete, húsuk kifehéredik, ami jelentősen rontja az ízt és a hús árát.

"Az emberek minél frissebb tonhalat akarnak enni, de amikor az állat az életéért küzd, a frissesség elvész" - magyarázta a Hokkaido Egyetem professzora, aki a stresszmentesítési projektet vezeti.

A tonhalak különösen akkor kapálóznak hevesen, amikor túl sokan vannak egy hálóban, és a tömeges tenyésztés is stresszként éri őket.

A tudósok figyelme elsősorban a kifogáskor fellépő hatásokra irányul, és Kunihiko Konno professzor szerint a legjobb stresszcsökkentés az, ha mielőbb megölik a halakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×