eur:
389.33
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Csak a vegetarianizmus mentheti meg a Földet"

Ha az emberiség meg akarja állítani a globális felmelegedést, akkor vegetáriánussá kell válnia - legalábbis ezt állítja Paul McCartney.

Miután a Live Earth koncert-sorozat ismét felhívta a világ közvéleményének figyelmét a globális felmelegedés veszélyeire, megszólalt az egykori Beatle is az ügyben.

Szerinte mindenki kiveheti a maga apró részét a Föld megmentéséből. Ehhez nem kell mást tennie, mint abbahagyni a húsevést. "Az állattenyésztés egyike azon tevékenységeinknek, amelyek leginkább pusztítják a bolygót" - figyelmeztetett a 65 éves énekes.

"Az állattenyésztés káros hatása egyértelmű. Elég, ha arra gondolunk, hogy kivágják az amazonasi őserdőt, hogy legelőt biztosítsanak a hamburger- alapanyagoknak - az emberek érdekeire hivatkozva" - hangsúlyozta McCartney.

A világsztár szerint az emberek hozzáállásán kellene változtatni.

Elmesélte, hogy amikor néhai első felesége, Linda találkozott Fülöp herceggel, II. Erzsébet királynő férjével, aki akkor éppen a Természetvédelmi Világalap (WWP) elnöke volt, megkérdezte a hercegtől, hogyan képes madarakra vadászni?

"Maga talán vegetáriánus? - kérdezett vissza a herceg, és mindketten rávágtuk: igen. Madarakra vadászni képmutatás!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×