eur:
390.62
usd:
364.65
bux:
68257.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Meglepő fordulat: mégis ufó zuhant le Roswellben?

Halála után nyilvánosságra hozták annak a hadnagynak a nyilatkozatát, aki 1947-ben közleményt adott ki arról, hogy Roswellben azonosítatlan repülő tárgy zuhant le, ám később a hadsereg módosította álláspontját. A férfi részletesen leírja, milyenek voltak a megtalált idegenek, és hogyan fedte el a hadsereg az esetet.

Tavalyi halála után nyilvánosságra hozták annak a hadnagynak, Walter Hautnak eskü alatt tett nyilatkozatát, aki 1947-ben a bázis közkapcsolatokért felelős tisztje volt, és kiadta az első sajtóközleményt a Roswell külső részén lezuhant tárgyról, amelyet sokan ufónak hittek és hisznek ma is.

A dokumentumban a hadnagy leírja, hogy az egy nap után kiadott közleményben szereplő meteorológiai léggömb csak egy fedőtörténet volt, és az igazi lezuhant tárgyat a hadsereg egy hangárban tárolta.

Walter Haut kiemelte: a sajtóközleményt azért kellett kiadni, hogy eltereljék a figyelmet a második becsapódásról, amelynek helyszínén sokkal több romot találtak, és fontosabbnak tűnt a katonaság számára.

A férfi nyilatkozatában megemlíti, hogy egy magas szintű megbeszélésen, amelyen több tábornok és ezredes is részt vett, körbeadták a lezuhant azonosítatlan repülő tárgy egy darabját, de senki nem tudta megállapítani az anyagát.

A hadnagy a nyilatkozatban azt is részletezi, hogy a katonák miként fésülték át a két becsapódás helyszínét és környéket, az összes törmeléket összegyűjtötték, majd megsemmisítették a nyomokat.

A férfi arról is említést tesz, hogy William Blanchard ezredes megmutatta neki a repülő tárgyat egy hangárban. Walter Haut szerint a fémből készült, tojás alakú objektum 3,6-4,5 méter hosszú és 1,8 méter széles volt, de ablakai és szárnyai sem voltak.

Walter Haut leírja, hogy nemcsak a repülő tárgyat látta, hanem az idegenek testét is. Mint írja, két test feküdt a hangárban, és egy ponyvával takarták le azokat.

A mintegy 120 centiméter magas idegeneknek szokatlanul nagy fejük volt - emlékezett vissza a férfi.

Nem a hadnagy az első, aki az idegenek testéről tett említést. Korábban egy roswelli temetkezési vállalkozó, Glenn Dennis állította, hogy gyermekméretű koporsókat rendeltek a kistermetű földönkívülieknek.

1947. július 2-án állítólag egy azonosítatlan repülő tárgy zuhant le Roswell határában.

Július 8-án a roswelli légibázis közleményében bejelentette, hogy egy azonosítatlan repülő tárgy csapódott be, és négy földönkívüli testet találtak.

Egy nappal később az Egyesült Államok Légiereje újabb közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy nem ufóról van szó, hanem egy meteorológiai léggömbről.

Az új-mexikói Roswell vonzó célpont lett a földönkívüliek iránt érdeklődő turisták és az ufó-hívők számára.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×