eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem rettenti el a fiatalokat, hogy megsüketülhetnek a diszkókban

Komoly halláskárosodást okozhat a koncerteken vagy kocsmákban hallható hangos zene. A szórakozni járó fiatalok jelentős része érzékeli, hogy cseng vagy zúg a füle, ám nem tesznek semmit a megelőzés érdekében.

Nem tesz semmit a megelőzés érdekében azon fiatalok kilencven százaléka, akik a hangos zenétől halláskárosodást tapasztalnak egy átmulatott éjszaka után - derül ki a brit Süketek Nemzeti Intézetének felméréséből.

A brit szervezet jelentése szerint az éjszakai klubokba járók 70 százaléka, a koncertlátogatók 68 százaléka, míg a zajos kocsmákba járók 44 százaléka tapasztal csengést vagy tompa zúgást a fülében.

A több mint 1300 fiatal körében készített felmérés megállapította, hogy a megkérdezettek mindössze egynegyede véli azt, a szórakozóhelyeken szóló zene túl hangos, míg egyharmaduk szerint a halláskárosodás hatással lehet az életükre.

A brit szervezet azt kéri a kormánytól, hogy állapítson meg egy zajszintet a koncertek és zenei rendezvények résztvevői védelme érdekében, és a fiataloknak mutassa be a halláskárosodás egészségügyi kockázatát.

A kilencmillió brit halláskárosodottat képviselő szervezet emellett azt javasolja a hordozható zenelejátszókat használóknak, hogy olyan fülhallgatóval hallgassák a készüléket, amely csökkenti a hangot, de zene minőségét nem.

A fülzúgás lassan népbetegségnek számít Nagy-Britanniában, ugyanis közel ötmillión szenvednek a fülcsengéssel, de negyedük nincs tisztában ezzel a problémával.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×