eur:
389.67
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Tom Cruise ne legyen Hitler elleni merénylő!"

Az Adolf Hitler elleni 1944-es sikertelen merénylet egyik szervezőjének fia elutasítja, hogy Tom Cruise játssza el apja szerepét a témát feldolgozó hollywoodi filmben.

Berthold von Stauffenberg a Süddeutsche Zeitung című lapnak kijelentette: reméli, hogy csak a színész figyelemfelkeltő akciójáról van szó.

A 72 éves férfi azokra a hírekre reagált, miszerint Tom Cruise játszhatja el Claus Schenk von Stauffenberg szerepét a Valkyrie című filmben, amelyet a nyáron kezdenek el forgatni, Bryan Singer rendező irányításával.

Az összeesküvő fiának különösen az nem tetszik, hogy Tom Crusie szcientológus, és attól is tart, hogy a film az ő főszereplésével egy hatalmas giccs lenne.

"Tartsa távol a mancsát az apámtól. Másszon hegyet, vagy menjen szörfözni a Karib-tengerre, mit bánom én, amíg kívül marad a filmen" - tette egyértelművé véleményét Berthold von Stauffenberg.

Claus Schenk von Stauffenberg egy összeesküvő csoport tagja volt, ő helyezte el 1944. július 20-án a táskába rejtett bombát Adolf Hitler német diktátor kelet-poroszországi főhadiszállásán.

A náci vezér azonban megúszta könnyebb sérülésekkel, mert a vastag tölgyfaasztal megvédte a detonációtól, így a puccs összeomlott.

Történészek szerint a merénylet és a puccs sikere akár több millió ember életét is megmenthette volna.

1944 júliusa és a második világháború 1945. májusi európai befejezése között folytatódtak a mészárlások a haláltáborokban, valamint négymillió német civil és katona, továbbá másfélmillió szovjet és 100 ezernél is több szövetséges katona halt meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×