eur:
391.27
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Túlságosan szadistának találták, és betiltották a játékprogramot

Első alkalommal tiltották be egy számítógépes játék forgalmazását Nagy-Britanniában. A programban a játékosok egy pszichopata bőrébe bújva verhetnek agyon embereket válogatott kegyetlenséggel, fejszével vagy éppen nagykalapáccsal.

A brit filmminősítő intézet (British Board of Film Classification, BBFC) úgy vélte, hogy a Manhunt 2 (embervadászat) című program bátorítja az oktalan szadizmust.

A Manhunt sztorijában a főszereplő megszökik egy elmegyógyintézetből, majd megkeresi, és agyonveri azokat az embereket, akik oda juttatták.

A testület arra sem talált módot, hogy a legerőszakosabb részek kihagyását javasolva feltételesen engedélyezze a forgalmazást, mint azt korábban a Carmageddon esetében tette.

Zsigeri erőszak

"A Manhunt 2 világosan megkülönböztethető más játékoktól, kivételesen érzéketlenül, távolságtartás nélkül ábrázolja a zsigeri erőszakot, a gyilkosságokat, és bátorítja a szadizmust" - jelentette ki a BBFC igazgatója.

David Cooke hozzátette: a program vállalhatatlan kockázatot jelent felnőttekre és gyermekekre egyaránt.

A játékot jegyző Rockstar és amerikai anyavállalata, a Take 2 Interactive közölte: nem értenek egyet a döntéssel, szerintük a felnőttek - nekik szánják a programot - értik, hogy interaktív szórakozásról van szó, semmi másról.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×