eur:
390.96
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sikerült megszerezni az évtized legféltettebb titkát!

Felfedte az évtized legnagyobb irodalmi titkát egy hacker, aki feltörte a JK Rowling könyvét gondozó kiadó egyik munkatársának a számítógépét, és nyilvánosságra hozta, mi lesz a vége Harry Potter történetének.

"Gabriel" nagyon rossz angolsággal írt üzenetét egy jól ismert hacker-oldalra tette fel. Részletesen leírja benne, hogyan végződik a varázslóinas története.

A Harry Potter-sorozat hetedik, befejező könyve július 21-én jelenik meg angolul. A szerző a legnagyobb titokban tartja, hogyan végződik a történet. Rowling csak annyit árult el, hogy az egyik főhős meghal - de azt nem, ki lesz az.

Harcban az új pogányság ellen

"Gabrielt" vallási okok vezették a támadásra. "A nagy XVI. Benedek pápa szavai késztettek erre, aki már Josepth (sic) Ratzinger bíborosként elmagyarázta, hogyan téríti át Harry Potter a fiatalokat az új pogány hitre" - fogalmazott a hacker.

A Bloomsbury kiadó, amely reményei szerint az első napon hárommillió példányt ad majd el a Harry Potter és a halálos szentek című könyvből, közismert arról, hogy nagyon szigorú biztonsági intézkedésekkel védi titkait. A kiadó ugyanakkor nem kommentálta, valóban sikerült-e "Gabrielnek" bejutni a számítógépes rendszerébe.

"A könyv rengeteg változata került fel a világhálóra. Nem fogjuk minden alkalommal megerősíteni vagy cáfolni a híreket" - közölte a kiadó egyik szóvivője, aki ugyanakkor nem volt hajlandó elárulni, a rendőrséghez fordultak-e a hackerek miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×