eur:
390.98
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Erőszakos közösülés, a sokkoló járvány

A párkapcsolatokon belüli nemi erőszak korábban elképzelhetetlennek tartott gyakoriságára hívták fel a figyelmet brit orvosok. A szakemberek szerint évente több százezer eset kerül nyilvánosságra, de még ennél is több marad titokban.

A brit orvosi szövetség azt szeretné elérni, hogy az egészségügyi szakembereket jobban felkészítsék a probléma kezelésére, és az oktatásban is hangsúlyosabban jelenjen meg a kérdés.

A szervezet szerint minden évben 350 ezer embert erőszakolnak meg Angliában és Walesben, tízből három nőt erőszakkal kényszerítenek közösülésre, de a férfiak is lehetnek áldozatok, főként a homoszexuális kapcsolatokban.

Sokkoló adatok

Az orvosok a nemi erőszakot fizikai, lelki és szexuális kegyetlenségként írják le, és felhívják a figyelmet annak anyagi vonzataira is. Becsléseik szerint az erőszakos közösülések évente 3 milliárd fontjába (mintegy 1100 milliárd forint) kerülnek az országnak.

"A hivatalos adatok is sokkolóak, de még riasztóbb, hogy a fel nem tárt esetek számát valószínűleg súlyosan alábecsülik. A párkapcsolatokon belüli erőszak társadalmunk eltitkolt sebe" - fogalmazott az orvosi szövetség egyik tagja.

A szervezet jelentése szerint a megerőszakolt nők az átlagosnál háromszor hajlamosabbak a depresszióra, és sokkal jobban fenyegetik őket a szív- és a nemi betegségek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×