eur:
391.09
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Bocs a késésért, UFO-t láttam!"

Több millió fontot veszítenek a vállalatok Nagy-Britanniában amiatt, mert az alkalmazottaik későn ébrednek, és elkésnek a munkából. Egy friss felmérés szerint az átlagbrit havonta kétszer késik el öt-öt percre a munkából.

Ez azt jelenti, hogy minden brit három hetet lóg élete során a munkából a késői ébredés miatt - derült ki az egyik szállodalánc megrendelésére végzett felmérésből.

Nem elég, hogy lógnak, ráadásul a leghihetetlenebb indokokat találják ki a késésre. Van, aki azt állítja, hogy UFO-t látott, azért késett, másnak meg kellett várnia, amíg egy hattyú átsétált előtte az úton.

Olyan is akadt, aki azzal magyarázta a késést, hogy megbotlott a kutyában, s akadt, aki éppen indulás előtt talált macskakölyköket a garázsában. Volt, aki egyszerűen eltévedt munkába menet, és akadt, aki azt állította: vadállattal kellett birkóznia.

A megkérdezettek huszadrészének külön kis füzete van indokgyűjteménnyel, hogy legyen mihez fordulni, ha hirtelen semmi nem jutna az eszébe.

Szakértők szerint azonban nem elég bosszankodni, sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a problémára, amely annak a nyilvánvaló jele, hogy a britek egyre kialvatlanabbak.

Sokkoló adatnak tekintik, hogy 28,1 millió brit - a munkavállalók 97 százaléka - hét közben az ajánlott nyolc óránál kevesebbet alszik. A kialvatlanság és a fáradtság pedig a munkaképesség rovására megy.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×