eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vészesen nő az ittasan vezető nők száma

Az elmúlt tíz évben 58 százalékkal nőtt az ittasan vezető nők száma Nagy-Britanniában, míg némileg csökkent a férfiaké, akiket megbüntettek azért, mert a megengedettnél több alkohol fogyasztása után ültek volán mögé.

Szakértők szerint a nők hamarabb eltanulják a fiatal hírességektől a rossz példát, ezért ülnek egyre nagyobb számban ittasan a volán mögé. Paris Hilton éppen a börtönbüntetését tölti ittas vezetés miatt, és Lindsay Lohan is alkohol és kábítószer hatása alatt törte össze vadonatúj Mercedesét Los Angelesben.

"A férfiak helyett a nőket kell megcélozni az ittas vezetés veszélyeire figyelmeztető kampányokkal" - vonta le a következtetést Alistair Carmichael, a közlekedési minisztérium szóvivője.

Az új adatok azonban nem változtatnak azon a tényen, hogy a férfiak sokkal rosszabbak e téren a nőknél: minden kilencedik ittas vezetésért megbüntetett férfira egy nő jut.

Az adatok akkor kerültek nyilvánosságra, amikor bejelentették, hogy a brit kormány csökkenteni akarja a megengedett alkohol mennyiségét. Az eddigi 80 mg helyett 50-et engedélyeznének 100 milliliter vérben.

Ez a mennyiség megfelel 2,5 deci erős sörnek, illetve 175 milliliter bornak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×