eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk

A lottónyertes továbbra is mosónőként dolgozik

A legtöbb ember, ha nyerne a lottón, azonnal otthagyná az állását. Nem így tett azonban egy brit hölgy, aki azután is visszatért a munkahelyére, hogy 1,1 millió fontot, azaz mintegy 400 millió forintnak megfelelő összeget zsebelt be a szelvényével.

Joanne Gilbert egy kórházi mosodában dolgozott, amikor kiderült, hogy ő viheti haza a lottóötöst. A 47 éves hölgy heti fizetése 150 font volt, ehhez képest hatalmas összeg az 1,1 millió font.

Ennek ellenére Joanne nem indult el világkörüli útra, és ingatlanvásárlásba sem fogott bele, hanem miután felocsúdott, visszatért a munkahelyére, és ott folytatta az életét, ahol abbahagyta.

"Szerettem volna, ha az életem visszazökken a normális kerékvágásba, ennek pedig az a legjobb módja, ha visszatérek a régi rutinszerű dolgokhoz" - magyarázta a hölgy, miért folytatja az ágyneműmosást akkor is, amikor már nincs rászorulva.

"Az egész életedet nem töltheted vásárlással"

"Tudom, hogy sokaknak ez furcsa, de én 21 éve dolgozom ebben a kórházban. Szeretem a kollégáimat, és otthon érzem itt magam" - mondta, hozzátéve: "nem lehet folyton tétlenül ücsörögni. Az egész életedet nem töltheted nyaralással és vásárlással".

Amikor a számokat húzták, a hölgy éppen betegeskedett, és táppénzen volt otthon. A nyereményéről szóló hír hallatán azonban a munkatársai közül senki sem gondolta volna, hogy visszatér a régi állásába.

A hölgy régi autóját sem cserélte le egy luxuskivitelre, a fiát és annak barátnőjét azonban befizette egy egyhetes törökországi útra, és azt tervezi, hogy az egész családját elviszi Amerikába, a floridai Disneylandbe, hiszen gyermekkora óta ez volt az álma.

Nem Joanne Gilbert az egyetlen, aki hatalmas nyereménye ellenére nem hajlandó változtatni az életén. A Wales északi részén élő Mary Jones, 2004-ben, 59 éves korában nyert majdnem 10 millió fontot, de továbbra is takarítóként dolgozik egy szabadidőközpontban.

A liverpooli David Ashcroft 37 évesen, 1997-ben nyert a lottón, több mint 12 millió fontot. Hét évvel később azonban még mindig ugyanabban a lakásban élt a szüleivel.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×