eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Gyorsabban mehetünk majd a gyorsforgalmi utakon?

Új táblákat és a gyorsforgalmi utakon nagyobb megengedett sebességet hozhat a KRESZ tervezett változtatása. Lakott területen kívül a gyalogosoknak és kerékpárosoknak kötelező lesz fényvisszaverő mellényt viselniük.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője az InfoRádióban elmondta: a módosítások kidolgozásakor figyelembe vették a minisztérium által indított internetes szavazás eredményét, valamint a honlapra beérkező szempontokat. A javaslatról jelenleg egyeztetnek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal.

Az elképzelések szerint lakott területen kívül a többsávos gyorsforgalmi utak egyes szakaszain megengedett lesz a jelenlegi 90 kilométer/órás sebesség túllépése, ahol biztosítani lehet a megfelelő körülményeket - tette hozzá Ábrahám Gergely.

A minisztérium egyes tranzit utakat díjassá kíván tenni a tehergépjárművek számára, ehhez új táblák bevezetéséhez is szükség lesz.

Szinte biztos az is, hogy lakott területen kívül, rossz látási viszonyok mellett kötelező lesz a gyalogosoknak és kerékpárosoknak a fényvisszaverő mellény használata.

Valószínűleg kívülről meg kell majd jelölni az iskolabuszokat, és kötelező lesz beszerelni a biztonsági övet, illetve biztonsági gyermeküléseket használni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×