eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Képek a világszenzációról: megszületett az első lombikorrszarvú!

Fehér orrszarvú született a Fővárosi Állatkertben. Ez az első Magyarországon világra jött orrszarvú, de az esemény tudományos szenzáció is, mert az édesanya, Lulu a világon elsőként mesterséges megtermékenyítéssel fogant utódot ellett.

A kis orrszarvú kedden este, néhány perccel hat óra előtt született, 58 kilogrammal. Az állat nőstény, nevet azonban még nem kapott - mondta el az InfoRádióban a Fővárosi Állatkert sajtóreferense.

A kis borjú teljesen egészséges, de mesterségesen kell nevelni, mert anyja, Lulu nem szoptatja. Ez a patásoknál gyakran előfordul, tapasztalható a lovaknál és a zsiráfoknál is. A szoptatás furcsa helyzet számukra, nem tudnak vele mit kezdeni, ezért nem táplálják kicsinyüket.

Az állatkert azonban fel volt erre készülve, beszerezték a szükséges eszközöket és a speciális tejkeveréket az állat táplálásához. A gondozók éjfélig vártak, azután azonban elkülönítették a borjút és elkezdték cumisüvegből táplálni.

A születés nagy esemény az állatkertben, Magyarországon ugyanis még egyáltalán nem született egészséges orrszarvú. Ráadásul az állat mesterségesen fogant, egy nemzetközi együttműködésnek köszönhetően. A munkába német és osztrák orvosok is bekapcsolódtak.

Bár a kicsit sokan várták, az állatkert látogatói néhány hónapig még nem találkozhatnak vele, a borjú ugyanis még igen érzékeny.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×