eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Évszázados melegrekord dőlt meg, hétvégén is marad a tavasz

Megdőlt az országos melegrekord: Agárdon 16,7 Celsius fok volt. A fővárosban is rekordmeleget mértek 15,6 fokkal. A hétvégén is marad a tavaszi meleg.

Megdőlt a melegrekord Magyarországon, miután Agárdon 16,7 fokot mértek. A korábbi csúcsot ezen a napon 1991-ben, Szigetváron mérték: akkor 16,4 fok volt.

Nadrai Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban elmondta: a budapesti hőmérsékleti rekord is megdőlt a csütörtöki 15,6 fokkal, ez ugyanis két fokkal több, mint ami 1903-ban ezen a napon volt a fővárosban.

Marad a tavasz

Pénteken eleinte kevés lesz a felhő, majd estétől erősen megnövekszik a felhőzet, és éjszaka egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati, majd nyugati szél megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 7 fok körül alakul.

Napközben csökken a felhőzet, majd felhőátvonulások lesznek, több órára kisüt a nap. Legfeljebb egy-egy zápor fordul elő. Az északnyugati szél viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül alakul.

15 fok a hétvégén

A hét végén folytatódik a tavasziasan enyhe idő, a csúcshőmérséklet nem egy helyen megközelíti a 15 fokot.

Hétfőn egy hidegfront hatására néhány fokot visszaesik ugyan a hőmérséklet, de még ekkor is az átlagos fölött marad. Sok napsütésre számíthatunk, de főként északkeleten előfordulhat eső, zápor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×