eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A korán kelőknek a legnehezebb

A korán kelőknek jelenti a legnagyobb nehézséget a nyári időszámításra való áttérés, mivel ők sokkal érzékenyebbek a fényviszonyokra - állítják brit alváskutatók. Az, hogy valaki korán ébredő, vagy éjszakai bagoly, a szakértők szerint a génekben van kódolva.

Sokan vannak, akik még napokig érzik a nyári időszámításra való áttéréskor elvesztett egy órát. Adrian Williams, a londoni Guy's Kórház és St. Thomas Kórház alvásközpontjának vezetője szerint a legnehezebben a korán ébredők tudják kezelni az óra átállítását, mivel ők érzékenyebbek a fényre.

Másoknak is okozhat azonban nehézséget az "eltűnt" óra, mivel a mai, alváshiányos társadalomban az emberek általában a hétvégi plusz 2 órányi alvással próbálják meg behozni a lemaradást - mutat rá az alvás specialista.

Az évi kétszeri óra-átállításkor a statisztikák szerint megnő a biztosítóknál jelentkező kárigények száma is, így a szakemberek azt javasolják: vasárnapra és hétfőre, ha lehet, ne tervezzen az ember nagy odafigyelést igénylő, potenciálisan balesetveszélyes tevékenységet.

Adrian Williams professzor és kutatócsoportja egyébként még egy 2003-as vizsgálat során megállapította: azt, hogy valaki természeténél fogva korán kelő, vagy inkább éjszakai bagoly, alapvetően a gének határozzák meg.

Így gyakorlatilag nemigen lehet változtatni azon, hogy valaki reggel, vagy inkább este és éjszaka aktívabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×