eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Az angol nők túlisszák a férfiakat

Míg Dél-Európában csökken, Európa más részein növekszik az alkoholfogyasztás. Ez pedig egyre nagyobb gondot okoz Nagy-Britanniában. A szakértők főleg a nőkért aggódnak, ők ugyanis a fiatalabb korosztályban már többet isznak, mint a férfiak.

Az alkohol olcsóbb lett, és soha nem lehetett ilyen könnyen hozzájutni, mint manapság - hangsúlyozta a Bristoli Egyetem professzora. Ez pedig azt eredményezte, hogy egyre fiatalabb korban lesznek májbeteg a britek.

A kutató különösen a nőket érintő problémákra hívta fel a figyelmet. Egy Európa 12 országára kiterjedő vizsgálat szerint Nagy-Britannia az egyetlen ország, ahol a 18 és 24 évesek körében a nők többet isznak, mint a férfiak.

Manapság már a tízes éveik végén, vagy a húszas éveik elején járó fiatal nőknél is tapasztaltak májproblémákat. Korábban legfeljebb a hatvanas, vagy a hetvenes éveikben jelentkeztek ilyen gondok. A túlzott alkoholfogyasztás gyomorfekélyt is okozhat, mert roncsolja a nyelőcsövet, és az agyat is károsítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×