eur:
393.06
usd:
362.18
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Már nem divat a sörhas

Vége azoknak az időknek, amikor a férfiaknál egy idő után természetes és elfogadott, vagy akár egyenesen férfias dolog volt a sörhas, vagy az antialkoholisták esetében a pocak megjelenése. Egy brit felmérés szerint a férfiak ma ugyanannyira tudatosak a testükkel kapcsolatban, mint a nők: harmaduk utálja, hogy pocakja van, negyedük pedig egész testével elégedetlen.

Nem csak a nőket befolyásolják a divatlapok és a sovány sztárok, a férfiak is szeretnének úgy kinézni, mint a férfi hírességek - derült Norwich Union brit biztosítótársaság felméréséből.

Az elsőszámú "test", amelyhez hasonlítani szeretnének a brit férfiak, David Beckhamé, a sztárfocistáé. Õt követi Brad Pitt és a walesi rögbi hős, Gavin Henson.

A felmérés szerint sokszor akkora a nyomás a férfiakon, hogy akár hazudni is képesek arról, mennyit edzenek, vagy mekkora a súlyuk.

A megkérdezettek negyede hazudott már párjának vagy barátainak arról, hogy milyen gyakran mozog, harmaduk füllentett arról, hogy mekkora súlyt képes felemelni, és minden ötödik férfi nem mond igazat, ha testsúlyára terelődik a szó.

A megkérdezett férfiak negyedére gyakorol nyomást párja azért, hogy formában tartsa magát.

Az étkezési rendellenességek 10-20 százalékát ma már férfiaknál diagnosztizálják - mutat rá Ian Banks, a brit Férfiak Egészségügyi Fórumának elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×