eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egyre több nő szül 40 fölött

A 40 évesnél idősebb nők között gyorsabban nő a terhességek száma Nagy-Britanniában, mint bármely más korosztálynál. 1988 és 2004 között megduplázódott a 40 éves kor után teherbe esett nők száma.

Nagy-Britanniában a 70-es évek közepe óta egyre későbbre tolódik a nők első terhessége, ahogy a családalapítás előtt egyre többen szánnak időt karrierjük építésére.

A termékenységi kérdésekkel foglalkozó British Fertility Society egy tavalyi felhívásában arra figyelmeztette a nőket: ne halogassák a gyerekvállalást abban a tudatban, hogy végső soron a mesterséges megtermékenyítésben is bízhatnak.

A szervezet szerint nem lenne szabad hagyni, hogy az idősebb korban szülői örömök elé néző párok sikertörténetei hamis biztonságérzetet keltsenek a gyermekvállaláson gondolkodó nőkben.

Arra Nagy-Britanniában is régóta figyelmeztetnek a szakemberek, hogy 30 éves kor után a nők termékenysége gyorsan csökken, és az idősebb anyáknál megnő a terhesség és a szülés alatti komplikációk veszélye.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×