eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Egyre több nő szül 40 fölött

A 40 évesnél idősebb nők között gyorsabban nő a terhességek száma Nagy-Britanniában, mint bármely más korosztálynál. 1988 és 2004 között megduplázódott a 40 éves kor után teherbe esett nők száma.

Nagy-Britanniában a 70-es évek közepe óta egyre későbbre tolódik a nők első terhessége, ahogy a családalapítás előtt egyre többen szánnak időt karrierjük építésére.

A termékenységi kérdésekkel foglalkozó British Fertility Society egy tavalyi felhívásában arra figyelmeztette a nőket: ne halogassák a gyerekvállalást abban a tudatban, hogy végső soron a mesterséges megtermékenyítésben is bízhatnak.

A szervezet szerint nem lenne szabad hagyni, hogy az idősebb korban szülői örömök elé néző párok sikertörténetei hamis biztonságérzetet keltsenek a gyermekvállaláson gondolkodó nőkben.

Arra Nagy-Britanniában is régóta figyelmeztetnek a szakemberek, hogy 30 éves kor után a nők termékenysége gyorsan csökken, és az idősebb anyáknál megnő a terhesség és a szülés alatti komplikációk veszélye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×