eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Stressz-rekord az üzleti életben

Az elmúlt egy évben kétszeresére nőtt a világ üzleti vezetőinek stressz-szintje - legalábbis erre az eredményre jutott a Grant Thornton üzleti tanácsadó cég felmérése alapján. A legstresszesebb üzletemberek a tajvaniak, a legnyugalmasabb életük a svédeknek van.

Tajvanon az üzletemberek 90 százaléka, Svédországban pedig 24 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyobb a rájuk nehezedő nyomás mint egy évvel ezelőtt.

A stressz toplistán Tajvant Kína, a Fülöp-szigetek, Botswana, Hong Kong, Szingapúr, és Dél-Afrika követte, míg Olaszország, Spanyolország és Franciaország üzleti vezetői a svédekhez hasonlóan a megkérdezettek között a legkisebb stressznövekedésről számoltak be.

Európában, Amerikában jobb

A Grant Thornton kutatása alapján egyértelműen kisebb a nyomás az európai és amerikai üzletembereken, annak ellenére, hogy náluk is jelentősen nőtt a stressz-szint.

A felmérésben részt vevő 7000 üzleti vezetőnek összesen 57 százaléka számolt be a stressz szint növekedéséről, és csupán 6 százalékuk érezte úgy: kevésbé volt feszült 2005-ben, mint az azt megelőző évben.

A szabadság a döntő

Az, hogy éppen hatalmas gazdasági növekedéssel, vagy recesszióval kell megküzdeniük az üzletembereknek, nemigen számít ha a stresszről van szó - állítja a Grant Thornton. Ami annál inkább, az az, hogy milyen gyakran mennek szabadságra az üzletemberek.

A tajvaniak átlagban csupán 8 napot vesznek ki évente. A legtöbb időt pedig Európában töltik munkahelyüktől távol az üzleti vezetők: átlagosan 22 napot.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×