eur:
397.11
usd:
371.03
bux:
71330.37
2024. június 27. csütörtök László
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Változtattak a rendőrt megharapó püspökladányi férfi ítéletén

Három év hat hónapról jogerősen három évre enyhítette a Debreceni Törvényszék annak a férfinak a börtönbüntetését, aki 2022 szeptemberében megharapott egy rendőrt.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, hogy az enyhítést azért látta indokoltnak, mert a vádlott a büntetőeljárásban több mint másfél évig szabadságelvonással járó kényszerintézkedés hatálya alatt állt, továbbá a bíróság figyelembe vette az időmúlást is a büntetés kiszabása óta.

A rendőrök 2022. szeptember 26-án megpróbálták megállítani az autóját ittasan vezető püspökladányi férfit. A vádlott nem állt meg, és nagyjából egy kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől, majd bezárkózott az ingatlanába. Miután a rendőrök bejutottak a lakásba, testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, aki ellenállt, és megharapta az egyik rendőr ujját, amelyen nyolc napon túl gyógyuló nyílt sebet ejtett – írta a Debreceni Törvényszék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Drasztikus döntést mérlegel Joe Biden: amerikaiak mehetnek Ukrajnába, Kijev hatalmasat nyerhet a veszélyes játszmán

Drasztikus döntést mérlegel Joe Biden: amerikaiak mehetnek Ukrajnába, Kijev hatalmasat nyerhet a veszélyes játszmán

A Biden-kormány jelenleg azt mérlegeli, hogy feloldja a „katonai magánvállalatok” Ukrajnába küldésére kihelyezett de facto tilalmat. Mivel ez az információ már kiszivárgott az amerikai sajtóba, jó esély van rá, hogy a jelenlegi adminisztráció meg is hozza a háború elején még elképzelhetetlen döntést. A katonai magánvállalatok ebben az esetben olyan cégeket jelentenek, amelyek harcjárművek, haditechnikai eszközök karbantartásával foglalkoznak, de hosszabb távon ennél többről is szó lehet. A döntés Ukrajnának hatalmas segítséget jelenthet, de a háborút jó eséllyel tovább eszkalálja majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×