eur:
390.65
usd:
365.1
bux:
68179.86
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Maradandó fogyatékosságot szernvedett két rendőr, 4 és fél évet kapott a beléjük rohanó férfi

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Járásbíróság a tavaly márciusban rendőrautónak ütköző miskolci ámokfutót.

A közlemény szerint a férfi érvényes vezetői engedély nélkül vezetett a baleset éjszakáján. A városban ellenőrzést végző rendőrök egyike felismerte a járművet, mely néhány héttel korábban már kivonta magát az intézkedés alól, emiatt megkülönböztető fényjelzést használva követni kezdték, a vádlott autójával azonban nagy sebességgel menekülni kezdett.

A vádlott az üldözésébe bekapcsolódó, szintén megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautó felé kormányozta járművét, majd

a vészfékezés után 120 kilométeres óránkénti sebességgel frontálisan nekiütközött.

A balesetben két rendőr maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett, míg az okozó jármű két utasa súlyos, illetve könnyű sérüléseket szenvedett - közölték.

A bíróság a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettében, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és segítségnyújtás elmulasztása bűntettében mondta ki bűnösnek. Ítélethozatalkor enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, valamint a megbánó magatartását. A bíróság ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe a közlekedési szabályok kirívó mértékű megsértését, valamint azt, hogy a cselekmény során több személy is megsérült.

A járásbíróság a szabadságvesztés mellett öt év járművezetéstől eltiltásra, valamint négy év közügyektől eltiltásra büntette a miskolci ámokfutót - közölte a törvényszék sajtótitkára.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×