eur:
389.69
usd:
363.49
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Németországban kapták el a lányokat futtató családot - videó

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt indult büntetőeljárás egy Heves vármegyei família ellen.

A férfi ikerpárt és két társukat még másfél héttel ezelőtt fogták el a nyomozók. Az apának akkor sikerült megszöknie, pénteken azonban őt is meggyanúsították - számolt be a police.hu. Az augusztus közepi akció a német rendőrökkel közösen zajlott, az egyik gyanúsítottat ugyanis Wiernsheimben fogták el.

A Készenléti Rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának miskolci nyomozói még 2021-ben indítottak vizsgálatot ismeretlen tettesek ellen, miután felmerült a gyanú, hogy 2016 óta magyar nőket visznek ki Németországba, ahol prostitúcióra kényszerítik őket. Az idő előrehaladtával a gyanú a jelenleg 57 éves L. János lőrinci lakosra terelődött, aki a feltételezések szerint a bűnszervezetet irányította. Két ikerfia, a most 31 éves ifj. L. János és L. Konrád szállította ki a Németországba nőket a szexuális szolgáltatás helyszíneire, vagyis magánlakásokba.

A lányok kiszervezése a kuncsaftokhoz K. Alexandra feladata volt. A 2016-ban mindössze 19 éves nő maga is prostitúált volt, de a többi kolléganőjét is hirdette internetes erotikus oldalakon, majd a jelentkezőkkel egyeztette a részleteket. A csapathoz egy idő után csatlakozott a jelenleg 33 éves F. Richárd is, aki barátnőjét futtatta.

A kiszolgáltatott nők napi szinten 10-12 kuncsaftnak nyújtottak szexuális szolgáltatást,

amiért általában alkalmanként 100–150 euró közötti összegeket vettek át a férfiaktól. A bevételüket a nap végén át kellett adniuk K. Alexandrának, aki azt L. Jánosnak adta tovább. A futtatók Löwensteinben biztosítottak egy apartmant a nőknek, akiket egész nap felügyeletük alatt tartottak. Mindössze a napi megélhetésükre adtak nekik pénzt.

Amikor az egyik fiatal nő teherbe esett, különböző praktikákat javasolva próbálták rávenni arra, hogy a terhességét megszakítsa. Az abortuszt ugyanis drágának találták. Az elkövetői kör azonosítását követően a miskolci nyomozók felvették a kapcsolatot a Heilbronni Rendőrkapitánysággal, tekintve, hogy információjuk alapján az elkövetők közül többen Németországban tartózkodtak. A magyar és a német rendőrök 2023. augusztus 16-ára szerveztek közös akciót.

Idehaza három személyt fogtak el: K. Alexandrát Kenderesen, ifj. L. Jánost Kerekharasztiban, míg F. Richárdot Verpeléten. Wiernsheimben a heilbronni nyomozók fogták el L. Konrádot, míg édesapjának, L. Jánosnak sikerült megszöknie a hatóságok elől. Ellene elfogatóparancsot adott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda. Majd 2023. augusztus 25-én sikerült beazonosítani a férfi budapesti tartózkodási helyét, ahol őt is letartóztatták.

A Magyarországon elfogott elkövetőket a nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, míg a Németországban elfogott férfi meghallgatása is megtörtént. Jelenleg mindannyian szabadlábon védekeznek. A nyomozás tovább folyik a sértetti kör szélesítése és pontos azonosítása okán. Az eddig tanúként kihallgatott nők áldozatsegítői hálózattal kapcsolatos tájékoztatása megtörtént.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×