eur:
389.06
usd:
363.75
bux:
68208.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Kislányuk szeme láttára ölte meg hét hónapos terhes feleségét

Amikor a kés eltörött, hozott egy másikat a konyhából és azzal folytatta tettét a férfi.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki 2020 őszén brutálisan meggyilkolta várandós feleségét.

A jelenleg 42 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítélőtábla döntése alapján a vádlott legkorábban harminc év után bocsátható feltételes szabadságra.

A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott húsz év fegyházbüntetést.

A válást tervező férfi 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában egy konyhakéssel rátámadt alvó, a terhesség hetedik hónapjában járó feleségére. A vádlott a felébredő, védekezni próbáló asszonyt több mint harmincszor szúrta meg. Elsősorban a fejét és a felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy a kés pengéje eltört, ekkor a férfi a konyhából újabb kést vett magához, s azzal folytatta a bántalmazást. A szúrások közül több a magzatot is elérte.

A nő a helyszínen életét vesztette, és magzatja is elhalt. A gyilkosság idején a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is.

A férfi végül lemosta kezéről a vért, felkapta gyermeküket, gépkocsiba ültette, és elhagyta a helyszínt. Anyjához ment, aki értesítette a rendőrséget, így a férfit elfogták.

A szakértők szerint a vádlott paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. Gátlásainak feloldásában közrejátszhatott, hogy előző éjjel közepes mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A vádlott az utolsó szó jogán beismerte bűnösségét, azt mondta, sajnálja és megbánta a történteket.

Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró a jogerős ítélet indoklása során kifejtette, a vádlott emberi mivoltából kivetkőzve, nagy fokú testi és lelki szenvedést okozva ölte meg várandós felségét.

A táblabíróság a bűncselekmény társadalomra veszélyessége miatt látta szükségesnek a büntetés súlyosítását. A férfira azért nem a legsúlyosabb - tényleges életfogytiglani - büntetést szabták ki, mert beszámítási képessége korlátozott volt.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×