eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai egy külföldi szállítmányt ellenőriznek az élelmiszerhamisítás elleni OPSON VI. nemzetközi művelet keretében a Budapesti Nagybani Piacon 2017. május 17-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Lebukott a milliárdos zöldségesmaffia, a NAV elképesztő dolgokat foglalt le tőlük

Csaknem kétmilliárd forintnyi áfát nem fizetett be az a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet. A számlagyárat is üzemeltető szervezet vezetőit letartóztatták, a lefoglalt, gyorsan romló árukészletet a NAV munkatársai elárverezték.

A bűnszervezet fő profilja az volt, hogy a Budapesti Nagybani Piac egyes zöldség- és gyümölcskereskedőinek állított ki fiktív belföldi beszerzési számlákat, miközben a cégek az árut a valóságban az Európai Unióból közvetlenül szerezték be.

A számlagyár strómanok nevére íratott cégei emellett számos más tevékenységről is állítottak ki valótlan tartalmú számlákat, sőt a bűnszervezet áruszállítást és logisztikai adminisztrációt vállalt. A cégháló ezekkel a módszerekkel összesen csaknem kétmilliárd forint áfát csalt el.

A NAV jelentős mennyiségű készpénzt, nagy értékű gépjárműveket, ékszereket, befektetési aranyat, illetve még

nem használt luxus ruházati termékeket is foglalt,

továbbá bankszámlákat és ingatlant zárolt.

A kutatásokon a pénzügyőrök adózatlan jövedéki termékeket is találtak. A gyorsan romló árút a hatóságok értékesítették.

A NAV nyomozói az ügyben 20 gyanúsítottat hallgattak ki, a bűnszervezet vezetőit pedig időközben le is tartóztatták. Ha bűnösségük beigazolódik, a költségvetési csalásért akár 20 évet is kaphatnak.

Fotónk egy 2017-es akciónál készült.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×