eur:
384.21
usd:
353.35
bux:
69262.21
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Masked robber with gun aiming into camera. Man in hood threatens with firearm. Weapon in persons hands. Murderer or armed thief. Criminal with pistol.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Maszkban, fegyverrel rabolt, súlyos fegyházévekre készülhet – videók

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt a 30 éves elkövetővel szemben.

A vádirat szerint a vádlott először 2017. február 19-én, egy XI. kerületi dohányboltba ment be úgy, hogy az arcát eltakarta, majd fegyvert szegezett az eladóra, és a kasszában lévő pénzt követelte. A fenyegetés hatására a sértett félelmében nem mert megmozdulni, ezért a vádlott átnyúlt a pulton, kivett a pénztárgépből több mint 680 ezer forintot, majd elmenekült.

2017. március 14-én a férfi egy II. kerületi dohányboltot rabolt ki. Ebben az esetben is eltakarta az arcát, mielőtt az üzletbe lépett, majd az eladó arcához egy fegyvert tartott, miközben egy zacskót átnyújtva, a bevételt követelte. Az eladó a kasszában lévő 140 ezer forintot zacskóba tette és átadta a vádlottnak, aki azzal elmenekült.

Egy hónap elteltével, 2017. április 22-én a férfi újra rabolt. Ezúttal egy II. kerületi ékszerboltba ment be, ahol elővette a riasztófegyverét, azt az eladó fejéhez tartotta, majd átugrott a pulton, és a nőt a földre rántotta. A sértett megnyomta a pánikgombot és segítségért kiabált, ezért a támadó befogta a száját, majd amikor a nő menekülni próbált, többször megütötte és megrúgta. Végül az üzletből készpénzt és tört aranyat vitt el, összesen mintegy 2,7 millió forint értékben.

A férfi az utolsó rablást követően másnap Moszkvába menekült, ahol nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án fogták el.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×