eur:
368.86
usd:
342.44
bux:
49237.95
2023. június 8. csütörtök Medárd
Masked robber with gun aiming into camera. Man in hood threatens with firearm. Weapon in persons hands. Murderer or armed thief. Criminal with pistol.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Maszkban, fegyverrel rabolt, súlyos fegyházévekre készülhet – videók

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt a 30 éves elkövetővel szemben.

A vádirat szerint a vádlott először 2017. február 19-én, egy XI. kerületi dohányboltba ment be úgy, hogy az arcát eltakarta, majd fegyvert szegezett az eladóra, és a kasszában lévő pénzt követelte. A fenyegetés hatására a sértett félelmében nem mert megmozdulni, ezért a vádlott átnyúlt a pulton, kivett a pénztárgépből több mint 680 ezer forintot, majd elmenekült.

2017. március 14-én a férfi egy II. kerületi dohányboltot rabolt ki. Ebben az esetben is eltakarta az arcát, mielőtt az üzletbe lépett, majd az eladó arcához egy fegyvert tartott, miközben egy zacskót átnyújtva, a bevételt követelte. Az eladó a kasszában lévő 140 ezer forintot zacskóba tette és átadta a vádlottnak, aki azzal elmenekült.

Egy hónap elteltével, 2017. április 22-én a férfi újra rabolt. Ezúttal egy II. kerületi ékszerboltba ment be, ahol elővette a riasztófegyverét, azt az eladó fejéhez tartotta, majd átugrott a pulton, és a nőt a földre rántotta. A sértett megnyomta a pánikgombot és segítségért kiabált, ezért a támadó befogta a száját, majd amikor a nő menekülni próbált, többször megütötte és megrúgta. Végül az üzletből készpénzt és tört aranyat vitt el, összesen mintegy 2,7 millió forint értékben.

A férfi az utolsó rablást követően másnap Moszkvába menekült, ahol nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án fogták el.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 8. 14:31
×
×
×
×