eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Moszkvában fogták el a budapesti rablót - videó

Három helyen is fegyverrel rabolt az a férfi, akit végül nemzetközi elfogatóparancs nyomán az orosz fővárosban tartóztattak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság még 2017-ben indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2017 tavaszán három üzletet rabolt ki Budapesten. A bűnöző először 2017. február 19-én ment be egy XI. kerületi dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel megfenyegette az alkalmazottat és pénzt követelt tőle. Végül 687 ezer forinttal menekült el - írja a police.hu.

Szinte pontosan egy hónap múlva, 2017. március 14-én egy újbudai dohányboltból rabolt; itt is fegyverrel fenyegette meg az eladót, aki 140 ezer forintot adott át a férfinak.

Egy hónap múlva ismét lecsapott a rabló, ezúttal egy II. kerületi ékszerboltba ment be 2017. április 22-én délben. Azt mondta az eladónak, hogy a nyakláncán lévő zárat szeretné megjavíttatni. Miközben a nő megnézte a láncot, a férfi elővette a fegyverét, és

pénzt követelt, majd átugrott a pulton, és dulakodni kezdett az eladónővel,

aki könnyebben megsérült. Miközben az eladót a földre kényszerítette, a kasszából pénzt vett ki, majd összesen több mint 2 millió 700 ezer forint értékű ékszerrel és pénzzel elmenekült a helyszínről.

A fővárosi nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőt, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki az akkor 25 éves Cs. Marcell ellen, mert a nyomozás során kiderült, hogy a férfi az utolsó rablás után másnap feleségével együtt fizetés nélkül, sietve távozott egy II. kerületi szállodából, és Moszkvába menekült a hatóságok elől.

A rablássorozat feltételezett elkövetőjét végül a nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án az orosz hatóságok fogták el Moszkvában, majd pedig a magyar rendőrök repülővel hozták haza.

A fiatal férfit háromrendbeli rablás bűntett és egy rendbeli csalás vétség miatt őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki. A fővárosi nyomozók a férfit őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban van.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek - számolt be a rendőrség a fejleményekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×