eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Helyszínelő dolgozik 2020. január 23-án Erdőkertesen, ahol egy bűnügyi felügyelet alatt álló férfi késsel megsebesített két rendőrt. V. Lászlót a rendőrök a Váci kórházból a lakására vitték a képen látható autóval, amikor a férfi - még a hazaérkezés előtt - a nála lévő késsel, előre kitervelten a nyakukon, kezükön, arcukon megsebesítette őket. Mindkét rendőr állapota stabil, kielégítő.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrökre támadó erdőkertesi férfire még súlyosabb büntetést kérnek

Életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség a rendőröket előre kitervelten, aljas célból megszurkáló férfivel szemben.

Az ügyészség még 2020 októberében emelt vádat egy akkor 35 éves erdőkertesi férfivel szemben, rendőrjárőrök ellen megkísérelt emberölés és más bűncselekmény miatt.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk késsel támadt rá a rendőrökre egy férfi Erdőkertesen.

Az eset során - a rögzített történeti tényállás szerint - 2020 januárjában a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi – aki Erdőkertes települést engedély nélkül nem hagyhatta el – elhatározta, hogy megszökik. Arra hivatkozva, hogy megsérült, felhívta a rendőrséget és kérte, szállítsák kórházba. Azt tervezte, hogy az őt kísérő rendőröket megöli, ezért magához vett egy kést és egymillió forintot is.

Az elkövetőt orvosi ellátása után a váci rendőrök kocsizó vitték vissza lakóhelyére, aki a település közelében a szolgálati gépjármű hátsó ülésén mellette ülő rendőrnőt az ajtónak szorította és késsel kétszer nyakon szúrta.

Ezek után dulakodás alakult ki amelyben a rendőrnőn túl a gépkocsivezető is megsérült. A férfi ráadásul el akarta venni a rendőrnő fegyverét is akinek sikerült kibújnia a bekötött biztonsági öv alól , az álló járőrautóból kiszállt, fegyverét csőre töltötte, majd a vádlottat "cselekményének abbahagyására szólította fel, aki ekkor a kését átadta a férfi rendőrnek".

Később a férfi

az újonnan érkező járőrökre is rátámadt, rugdosni akarta őket.

Az elsőfokú ítélet ellen az eljáró ügyész a vádlott terhére életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért fellebbezett azzal, hogy a vádlott büntetéséből csak 40 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott védője pedig a kiszabott büntetés enyhítése céljából élt fellebbezési jogával.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. január 6-án kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki előre kitervelten, aljas célból, hivatalos személy sérelmére és több ember ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, amelyért őt

halmazati büntetésül 17 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte

azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben kezdeményezte a védői fellebbezés elutasítását.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×