eur:
387.07
usd:
356.6
bux:
66208
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Fotó: NAV
Nyitókép: NAV

Cuki kutyusokat mentettek meg a pénzügyőrök - videó

2023-ban már több mint öt esetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársain múlt az utaztatott állatok élete. A csempészek különféle merész ötletekkel igyekeztek észrevétlenül, igazoltatás nélkül átjutni az országon.

Az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán egy román kisbuszt és utasait ellenőrizték a pénzügyőrök, és az átvizsgáláskor három, rendkívül fiatal Bichon-jellegű kutyát találtak.

Mint kiderült, a sofőrnek, az anyjuktól elszakított, alig négyhetes állatokról semmilyen okmánya nem volt.

A román férfi Olaszországba tartott volna a kutyusokkal,

feltehetően értékesítési szándékkal.

Alig egy nap elteltével a kaposvári pénzügyőrök is illegálisan szállított kölyökkutyákat találtak az autópálya Somogy vármegyei szakaszán. Szintén egy román kisbuszt állítottak meg hét utasával az M7-esen. Az alig nyolchetes kölyköket Németországig vitték volna papírok és oltások nélkül.

A pénzügyőrök 2022-ben 71 kölyökkutya kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelic madarat és macskákat is találtak már szolgálat közben a NAV járőrei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Most dől el a forint sorsa - Meddig tarthat még az erősödés?

Most dől el a forint sorsa - Meddig tarthat még az erősödés?

Nagyot fordult a világ néhány nap alatt a forinttal. A hét elején még azt figyelhettük, hogy vajon áttöri-e a 390-es szinten az euróval szemben a jegyzés, mostanra pedig már a legfőbb kérdés az, hogy meddig tarthat a magyar fizetőeszköz erősödése. Jövő héten ráadásul ismét kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa, a vártnál kedvezőbb inflációs adatok miatt pedig akár nagyobb mértékben is vághat a jegybank. Igencsak izgalmas napok előtt állunk a forint piacán, éppen ezért megnéztük, hogy meddig tarthat még az erősödés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×