eur:
392.82
usd:
367.88
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Életveszélyesen fenyegette a rendőröket, hat év börtönt kapott

Késsel fenyegetőzött egy férfi amikor a rendőrök megpróbálták előállítani.

A vádlottal szemben lopás vétsége miatt folyt büntetőeljárás, amelyben indokolttá vált a férfi kihallgatása. Ezért rendőrök mentek érte, de a vádlott megpróbált elrejtőzni előlük.

Amikor megtalálták, a férfi hátulról átkarolta az élettársa nyakát, aki egyéves gyermeküket tartotta a karjaiban. Ezután a családtagjait szorosan maga előtt tartva, fenyegetőzve kiabált, utalva arra, hogy a rendőrökben, vagy magában kárt fog tenni. Az egyik rendőr azonban megragadta, és szétfeszítette a férfi karját, így a nőnek a gyermekkel együtt sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából.

Ekkor rántott kést a férfi és annak nyelével meg is ütötte az egyik rendőrt,

majd öngyilkossággal fenyegetőzött. A rendőrök gyorsan lefegyverezték és meg is bilincselték.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat, a férfi ellen. A bíróság ezért 6 év végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 3 év foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosbításért és a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetésért nyújtott be fellebbezést.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×