eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

"Legyen neked könnyű a föld bajtárs" - a siófoki polgármester megható búcsúja a megölt rendőrtől

Lengyel Róbert, egykori rendőrparancsnok, aki jelenleg Siófok polgármestere azt írja: a hős főtörzsőrmester azt tette, amit tennie kellett. Hű maradt az esküjéhez,az „élete árán is”.

A gyerekkori álmom megvalósulásaként, majd 25 évig viseltem a kék vállapos rendőrségi mundért. Ebből 12 évem volt a terrorelhárításban, Pakson, mégpedig évekig az „első vonalban”, felszámoló csoport parancsnokaként. Néztem szembe nem egyszer puskával, pisztollyal, késsel, kaszával, furkósbottal, de egy emlékezetes alkalommal még vasgerellyel is. Mindig benne volt a pakliban, amikor beriasztottak, hogy elmegyek otthonról, de haza már nem térek. Ilyen hivatás ez - írja abban a Facebook-bejegyzésben dr. Lengyel Róbert, amelyben a tegnap éjjel meggyilkolt budapesti rendőrtől búcsúzik el.

Az írásban szó esik az "életem árán is" szövegű esküről, szerencséről, stresszről, életveszélyről.

A volt rendőr, jelenleg politikus a meggyilkolt rendőr családjának azt kívánja, hogy "legyen erejük az elkövetkezendő napokhoz, hónapokhoz, évekhez".

Az elhunyt kollégájának pedig azt üzeni:

"azt tetted Péter, amit tenned kellett.

Azt tetted, amire esküdtél..."

Legyen neked könnyű a föld, Testvér, Bajtárs!

A döbbenetes csütörtök éjjeli késes gyilkosságról az Infostarton több cikkben is beszámoltunk. Ezeket írásunk után olvashatja.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×