eur:
370.15
usd:
344.87
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

"Legyen neked könnyű a föld bajtárs" - a siófoki polgármester megható búcsúja a megölt rendőrtől

Lengyel Róbert, egykori rendőrparancsnok, aki jelenleg Siófok polgármestere azt írja: a hős főtörzsőrmester azt tette, amit tennie kellett. Hű maradt az esküjéhez,az „élete árán is”.

A gyerekkori álmom megvalósulásaként, majd 25 évig viseltem a kék vállapos rendőrségi mundért. Ebből 12 évem volt a terrorelhárításban, Pakson, mégpedig évekig az „első vonalban”, felszámoló csoport parancsnokaként. Néztem szembe nem egyszer puskával, pisztollyal, késsel, kaszával, furkósbottal, de egy emlékezetes alkalommal még vasgerellyel is. Mindig benne volt a pakliban, amikor beriasztottak, hogy elmegyek otthonról, de haza már nem térek. Ilyen hivatás ez - írja abban a Facebook-bejegyzésben dr. Lengyel Róbert, amelyben a tegnap éjjel meggyilkolt budapesti rendőrtől búcsúzik el.

Az írásban szó esik az "életem árán is" szövegű esküről, szerencséről, stresszről, életveszélyről.

A volt rendőr, jelenleg politikus a meggyilkolt rendőr családjának azt kívánja, hogy "legyen erejük az elkövetkezendő napokhoz, hónapokhoz, évekhez".

Az elhunyt kollégájának pedig azt üzeni:

"azt tetted Péter, amit tenned kellett.

Azt tetted, amire esküdtél..."

Legyen neked könnyű a föld, Testvér, Bajtárs!

A döbbenetes csütörtök éjjeli késes gyilkosságról az Infostarton több cikkben is beszámoltunk. Ezeket írásunk után olvashatja.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×