eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Hármast kapott, elborult az agya, öt évnél is többet kaphat a győri diák

Az ügyészség súlyosítaná a matematika-tanárnőjét kis híján agyonszurkáló gimnazista büntetését.

Már a győri másodfokon tart annak a 17 éves, korábban problémamentes és kiemelkedő tanuló gimnazistának az ügye, aki miután hármast kapott egy óráján, késsel támadt a tanárnőre, megszurkálta, majdnem meg is ölte.

A tanuló – mint az ügyészség.hu a tényállást ismerteti – egyre nehezebben tudott megfelelni a korábbi mércének, és egyre több problémát okozott neki, hogy nem tudja elérni korábbi tanulmányi eredményeit, ezért 2019. december 5-én betelt nála a pohár, testi és lelki bajokban is megnyilvánuló problémái oda vezették, hogy igazságtalan matekhármasát a tanárán próbálta megtorolni.

Az óra végén lépett oda a tanárnőhöz, miután padtársával közölte, hogy meg fogja szúrni a tanárnőt. Mikor odalépett, azt mondta, valamit meg szeretne mutatni a füzetében, a háta mögé lépve viszont megszúrta, a tanárnő pedig azonnal a földre rogyott. A diák még a földön fekvő tanárba is bele akart szúrni, de a nyaka és mellkasa felé irányuló mozdulatot a tanárnő még el tudta hárítani, az osztálytársak pedig hirtelen ott is termettek, így életveszélyes sérülésekkel, de élve megúszta az esetet a pedagógus.

A Győri Törvényszék a fiút közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év szabadságvesztésre, amit fiatalkorúak börtönében kell végrehajtani, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a diák cselekménye azonban súlyosabb, mivel előre kiterveltként és aljas indokból elkövetettként is minősül.

A pedagógusok sérelmére elkövetett bűncselekmények egyre gyakoribbak, s erre is figyelemmel, a többszörösen súlyosabban minősülő élet elleni bűncselekmény miatt hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt az ügyészség szerint.

A hasonló esetek elburjánzása miatt a kormány 2020 őszén elindította, majd ki is terjesztette az iskolaőrprogramot, ennek keretében jellemzően nyugállományú rendőrök jelentkeztek az iskolai rend fenntartását célzó programba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×