INFORÁDIÓ
2022. július 4. hétfő
Ulrik

varga judit

völner pál

meghallgatás

korrupció

Varga Judit igazságügyi miniszter beszél éves meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre-termében 2021. október 25-én. Mellette Völner Pál parlamenti államtitkár.

Meghallgattatná Varga Juditot Völner Pál ügyvédje a korrupciós ügyben

Infostart

Másfél hete erre indítványt is tett.

Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Völner Pál volt államtitkár ügyvédje – értesült a 24.hu. Papp Gábor a lapnak megerősítette, hogy másfél hete indítványozta a miniszter kihallgatását, amire azért van szükség, mert a korrupcióval meggyanúsított védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte kizárólag Varga tudna válaszolni. Egyben – tette hozzá – igazolni tudná Völner Pál írásban tett vallomásának állításait.

Az ügyvéd elmondása szerint például az Igazságügyi Minisztériumban, illetve a tárca alá tartozó intézményekben történt kinevezésekről és leváltásokról van szó. Papp Gábor megkerülhetetlennek tartja az újabb Orbán-kormányban is posztján maradó miniszter meghallgatását, amelyen a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ő is jelen lehet mint Völner ügyvédje.

Választ még nem kapott az indítványra az ügyészségtől.

A lap emlékeztet, hogy a kormány és a miniszter eddig mindig azt mondta, hogy a 83 milliós kenőpénz átvételével gyanúsított egykori miniszterhelyettesre és a nyomozóhatóságokra tartozik az ügy. Varga Judit a felelősségével kapcsolatban annyit mondott, hogy a büntetőeljárással kapcsolatban az ügyészség az illetékes.

A vád szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott az államtitkárnak azért, hogy Völner a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait a kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja úgy, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként pozícióját és tekintélyét az minisztériumban dolgozó hivatalos személyeknél felhasználja.

Schadl György az ősz óta letartóztatásban van, Völner Pál szabadlábon védekezhet.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018