eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Varga Judit igazságügyi miniszter beszél éves meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre-termében 2021. október 25-én. Mellette Völner Pál parlamenti államtitkár.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Meghallgattatná Varga Juditot Völner Pál ügyvédje a korrupciós ügyben

Másfél hete erre indítványt is tett.

Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Völner Pál volt államtitkár ügyvédje – értesült a 24.hu. Papp Gábor a lapnak megerősítette, hogy másfél hete indítványozta a miniszter kihallgatását, amire azért van szükség, mert a korrupcióval meggyanúsított védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte kizárólag Varga tudna válaszolni. Egyben – tette hozzá – igazolni tudná Völner Pál írásban tett vallomásának állításait.

Az ügyvéd elmondása szerint például az Igazságügyi Minisztériumban, illetve a tárca alá tartozó intézményekben történt kinevezésekről és leváltásokról van szó. Papp Gábor megkerülhetetlennek tartja az újabb Orbán-kormányban is posztján maradó miniszter meghallgatását, amelyen a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ő is jelen lehet mint Völner ügyvédje.

Választ még nem kapott az indítványra az ügyészségtől.

A lap emlékeztet, hogy a kormány és a miniszter eddig mindig azt mondta, hogy a 83 milliós kenőpénz átvételével gyanúsított egykori miniszterhelyettesre és a nyomozóhatóságokra tartozik az ügy. Varga Judit a felelősségével kapcsolatban annyit mondott, hogy a büntetőeljárással kapcsolatban az ügyészség az illetékes.

A vád szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott az államtitkárnak azért, hogy Völner a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait a kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja úgy, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként pozícióját és tekintélyét az minisztériumban dolgozó hivatalos személyeknél felhasználja.

Schadl György az ősz óta letartóztatásban van, Völner Pál szabadlábon védekezhet.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×