INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

vonat

baleset

közlekedés

vádemelés

ügyészség

intercity

hatvan

gyorshajtás

Telibe kapta a figyelmetlen sofőr autóját a száguldó InterCity – kép

Telibe kapta a figyelmetlen sofőr autóját a száguldó InterCity – kép

Infostart

A vészfékezés ellenére a szerelvény körülbelül 118 km/h sebességgel ütközött a síneken álló autónak.

A vádlott 2020. december 30-án a délutáni órákban Hatvanban a megengedett sebességet túllépve közlekedett személygépkocsijával, amikor egy jobbra ívelésű kanyarban autójával elhagyta az úttestet és a vasúti sínekre csúszott, ahol a jármű fennakadt.

A férfi próbált a nagy sebességgel érkező IC útjából elhajtani a kocsival, azonban ez nem sikerült, majd amikor már vészesen közeledett a vonat, az autót hátrahagyva kimenekült a járművéből. Ezt követően a száguldó szerelvény a

vészfékezés ellenére – körülbelül 118 km/h sebességgel – a síneken álló autónak ütközött

– írja az ugyeszseg.hu.

A vádlottat a repülő roncsdarabok eltalálták, emiatt a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vasúti kocsikban lévő nagyjából 60 személy közül senki sem sérült meg, azonban az utasok élete és testi épsége a vonat gyorsfékezése és az ütközés miatt veszélybe került.

A balesetet követően a vasúti pályát lezárták, majd hosszú órákon át tartó műszaki mentés vette kezdetét, mely miatt az adott pályaszakaszon 35 vonat összesen 824 percet késett, így a vádlott cselekménye a vasúti közlekedés – mint közérdekű üzem – működését jelentős mértékben megzavarta.

Az Egri Járási Ügyészség a férfival szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében – felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018