eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Telibe kapta a figyelmetlen sofőr autóját a száguldó InterCity – kép

A vészfékezés ellenére a szerelvény körülbelül 118 km/h sebességgel ütközött a síneken álló autónak.

A vádlott 2020. december 30-án a délutáni órákban Hatvanban a megengedett sebességet túllépve közlekedett személygépkocsijával, amikor egy jobbra ívelésű kanyarban autójával elhagyta az úttestet és a vasúti sínekre csúszott, ahol a jármű fennakadt.

A férfi próbált a nagy sebességgel érkező IC útjából elhajtani a kocsival, azonban ez nem sikerült, majd amikor már vészesen közeledett a vonat, az autót hátrahagyva kimenekült a járművéből. Ezt követően a száguldó szerelvény a

vészfékezés ellenére – körülbelül 118 km/h sebességgel – a síneken álló autónak ütközött

– írja az ugyeszseg.hu.

A vádlottat a repülő roncsdarabok eltalálták, emiatt a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vasúti kocsikban lévő nagyjából 60 személy közül senki sem sérült meg, azonban az utasok élete és testi épsége a vonat gyorsfékezése és az ütközés miatt veszélybe került.

A balesetet követően a vasúti pályát lezárták, majd hosszú órákon át tartó műszaki mentés vette kezdetét, mely miatt az adott pályaszakaszon 35 vonat összesen 824 percet késett, így a vádlott cselekménye a vasúti közlekedés – mint közérdekű üzem – működését jelentős mértékben megzavarta.

Az Egri Járási Ügyészség a férfival szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében – felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×