eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Rozskenyér készül a Szabó Andrea pékségben Karancslapujtőn 2016. szeptember 28-án. A rozskenyérnek a jövőben az eddigi 40 százalék helyett minimum 60 százalék rozslisztet kell tartalmaznia, míg a rozsos kenyérnél 15-ről minimum 30 százalékra emelték a rozsliszt arányát. Az előírás megjelenése októberben várható.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Vádat emeltek a pomázi albán pékháború ügyében

Albán és török származású német rablót küldött az egyik albán pék a másikra Pomázon, most vádat emeltek ellenük.

Vádat emeltek egy német állampolgár és két albán pék ellen, aki ki akart rabolni egy másik albán péket Pomázon 2019-ben – közölte a Pest megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleményében azt írta:

egy pékséget üzemeltető albán férfi azzal bízta meg egyik, szintén albán alkalmazottját és egy német állampolgárságú török férfit, hogy raboljanak ki egy másik albán péket.

A két megbízott gázfegyverrel és késsel felfegyverkezve 2019. február 22-én este megjelent a pékségnél. A dolgozókat a fegyverekkel a hátsó udvarában található lakrészbe kényszerítették, kezüket összekötözték és pénzt követeltek tőlük.

Az egyik sértettnek sikerült kiszabadította magát, majd a többiekkel együtt a támadók ellen fordult. Az egyik rabló emiatt elmenekült, a másikat a rendőrök megérkezéséig visszatartották.

A Pest Megyei Főügyészség a három férfi ellen jelentős értékre elkövetett fegyveres rablás kísérlete, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×