INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

siklóernyő

baleset

honvédség

közlemény

ügyészség

Az ügyészség nyomoz a siklóernyős különös balesete ügyében

Az ügyészség nyomoz a siklóernyős különös balesete ügyében

Infostart

A segítségére siető honvédségi helikopter miatt zuhanhatott a mélybe a férfi.

Nyomozás indult a Vértesszőlősnél fán akadt siklóernyős mentése közben történt baleset miatt, közölte a 444.hu megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya.

Mint az Infostart is megírta, vasárnap egy siklóernyős fára szállást hajtott végre, és önerőből nem tudott lejönni, de nem esett bántódása. Noha úton volt a speciális fáról mentő szakember, a riasztott hatóságok a honvédség segítségét kérték, és a kiérkező Mi-8-as honvédségi helikopter okozta rotorszél miatt a siklóernyős alatt letört a fa, és a földre zuhant, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Most a tárca közölte, a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Központját július 5-én, a kora délutáni órákban értesítették az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai arról, hogy Vértesszőlős térségében egy siklóernyős balesetet szenvedett.

"A kutató-mentő szolgálat a mentési protokollnak megfelelően, a mentésirányító által meghatározottak szerint járt el" – áll a közleményben, de ennél többet a honvédség nem árult el, mert indokolása szerint a baleset körülményeit a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja, így az eset további körülményeiről nem adhat tájékoztatást.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018