eur:
393.78
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Az ügyészség nyomoz a siklóernyős különös balesete ügyében

A segítségére siető honvédségi helikopter miatt zuhanhatott a mélybe a férfi.

Nyomozás indult a Vértesszőlősnél fán akadt siklóernyős mentése közben történt baleset miatt, közölte a 444.hu megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya.

Mint az Infostart is megírta, vasárnap egy siklóernyős fára szállást hajtott végre, és önerőből nem tudott lejönni, de nem esett bántódása. Noha úton volt a speciális fáról mentő szakember, a riasztott hatóságok a honvédség segítségét kérték, és a kiérkező Mi-8-as honvédségi helikopter okozta rotorszél miatt a siklóernyős alatt letört a fa, és a földre zuhant, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Most a tárca közölte, a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Központját július 5-én, a kora délutáni órákban értesítették az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai arról, hogy Vértesszőlős térségében egy siklóernyős balesetet szenvedett.

"A kutató-mentő szolgálat a mentési protokollnak megfelelően, a mentésirányító által meghatározottak szerint járt el" – áll a közleményben, de ennél többet a honvédség nem árult el, mert indokolása szerint a baleset körülményeit a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja, így az eset további körülményeiről nem adhat tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×