INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

ejtőernyős

helikopter

baleset

Szemtanú: a honvédségi helikopter szele sodorhatta le a fáról a bajba jutott siklóernyőst

Szemtanú: a honvédségi helikopter szele sodorhatta le a fáról a bajba jutott siklóernyőst

Infostart

Videó készült a szerencsétlenül járt ejtőernyős mentéséről, most az életéért küzdenek.

Mint az Infostart is beszámolt róla, Vértesszőlős térségében egy siklóernyős balesetet szenvedett.
A bajbajutott személy egy 20 méter magas fa tetején akadt fenn. Az MH Pápa Bázisrepülőtérről kiérkező szolgálat a helyszín adottságai miatt nem tudott légi mentést végrehajtani, ezért a katasztrófavédelem munkatársai a kutató-mentő szolgálat helikopterének személyzetével közösen segítettek a siklóernyősön.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos közleményével ellentétesen mesélte a szerencsétlenül járt ejtőernyős társa az esetet, aki a történetet elküldte az Infostartnak, sőt megosztotta a Facebookon is, és videót is készített a mentésről. Mint írta, a pilóta sértetlen volt, egy fán ragadt 15-20 méter magasban.

Közben riasztották a rendőröket és a mentőket is, és végül a honvédség helikopterét hívták a hatóságok a mentéshez, noha várták az ejtőernyősök, hogy a szerződött fáról mentő ipari alpinista partnerük megérkezzen. A szemtanú elmondása szerint a helikopteres mentőakció közben a pilóta olyan közel manőverezett az ejtőernyőshöz, hogy a rotorszéltől a fa kettétört, és a férfi 15-20 métert zuhant, emiatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelenleg élet és halál között van, az orvosok küzdenek az életéért.

Az esetet Illés Viktor, az ejtőernyős társa ebben a Facebook-posztban részletesen leírta, sőt videót is készített arról, hogy a helikopter szele hogyan mozgatta a magas fákat.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018