eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Szemtanú: a honvédségi helikopter szele sodorhatta le a fáról a bajba jutott siklóernyőst

Videó készült a szerencsétlenül járt ejtőernyős mentéséről, most az életéért küzdenek.

Mint az Infostart is beszámolt róla, Vértesszőlős térségében egy siklóernyős balesetet szenvedett.
A bajbajutott személy egy 20 méter magas fa tetején akadt fenn. Az MH Pápa Bázisrepülőtérről kiérkező szolgálat a helyszín adottságai miatt nem tudott légi mentést végrehajtani, ezért a katasztrófavédelem munkatársai a kutató-mentő szolgálat helikopterének személyzetével közösen segítettek a siklóernyősön.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos közleményével ellentétesen mesélte a szerencsétlenül járt ejtőernyős társa az esetet, aki a történetet elküldte az Infostartnak, sőt megosztotta a Facebookon is, és videót is készített a mentésről. Mint írta, a pilóta sértetlen volt, egy fán ragadt 15-20 méter magasban.

Közben riasztották a rendőröket és a mentőket is, és végül a honvédség helikopterét hívták a hatóságok a mentéshez, noha várták az ejtőernyősök, hogy a szerződött fáról mentő ipari alpinista partnerük megérkezzen. A szemtanú elmondása szerint a helikopteres mentőakció közben a pilóta olyan közel manőverezett az ejtőernyőshöz, hogy a rotorszéltől a fa kettétört, és a férfi 15-20 métert zuhant, emiatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelenleg élet és halál között van, az orvosok küzdenek az életéért.

Az esetet Illés Viktor, az ejtőernyős társa ebben a Facebook-posztban részletesen leírta, sőt videót is készített arról, hogy a helikopter szele hogyan mozgatta a magas fákat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×