eur:
389.67
usd:
362.69
bux:
67995.88
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Szemtanú: a honvédségi helikopter szele sodorhatta le a fáról a bajba jutott siklóernyőst

Videó készült a szerencsétlenül járt ejtőernyős mentéséről, most az életéért küzdenek.

Mint az Infostart is beszámolt róla, Vértesszőlős térségében egy siklóernyős balesetet szenvedett.
A bajbajutott személy egy 20 méter magas fa tetején akadt fenn. Az MH Pápa Bázisrepülőtérről kiérkező szolgálat a helyszín adottságai miatt nem tudott légi mentést végrehajtani, ezért a katasztrófavédelem munkatársai a kutató-mentő szolgálat helikopterének személyzetével közösen segítettek a siklóernyősön.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos közleményével ellentétesen mesélte a szerencsétlenül járt ejtőernyős társa az esetet, aki a történetet elküldte az Infostartnak, sőt megosztotta a Facebookon is, és videót is készített a mentésről. Mint írta, a pilóta sértetlen volt, egy fán ragadt 15-20 méter magasban.

Közben riasztották a rendőröket és a mentőket is, és végül a honvédség helikopterét hívták a hatóságok a mentéshez, noha várták az ejtőernyősök, hogy a szerződött fáról mentő ipari alpinista partnerük megérkezzen. A szemtanú elmondása szerint a helikopteres mentőakció közben a pilóta olyan közel manőverezett az ejtőernyőshöz, hogy a rotorszéltől a fa kettétört, és a férfi 15-20 métert zuhant, emiatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelenleg élet és halál között van, az orvosok küzdenek az életéért.

Az esetet Illés Viktor, az ejtőernyős társa ebben a Facebook-posztban részletesen leírta, sőt videót is készített arról, hogy a helikopter szele hogyan mozgatta a magas fákat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×