eur:
393.89
usd:
368.2
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Fordulatot ígér a védő a győri késelő diák ügyében

H. András ellen előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. A fiú akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A vád szerint a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója december 5-én a második tanórán hármas érdemjegyet kapott korábbi matematika dolgozatára, amely annyira felzaklatta, hogy azt mondta osztálytársainak, le fogja szúrni a tanárnőt. A fiú kijelentését a társai nem vették komolyan, mert korábban is mondott már hasonlókat, emellett a tíz centiméter pengehosszúságú kését is mutogatta már nekik. Számos más előzményről beszámoltak a társai. Végül a fiatal fizikaórán, azt színlelve, hogy a füzetében szeretne mutatni valamit a tanárnőnek, kiment hozzá és odaadta a füzetét. Abban a pillanatban osztályfőnöke mögé lépett és bal oldalán, lapockatájékon hátba szúrta. A tanárnő a földre rogyott, a diák pedig mellé guggolt és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a nő nyaka és mellkasa felé.

A fiút végül egy másik diák rángatta le a nőről. H. András a tette után bocsánatkérő levelet küldött az osztálytársainak és a tanárnőnek is, amelyben azt is ecsetelte, hogy nem érti, miért borult el az agya. A diák börtönbe került, idén áprilisban azonban a törvényszék otthonába engedte, bűnügyi felügyelettel.

Tárgyalása augusztus végén kezdődik. Ügyvédje a Blikknek most arról beszélt, hogy sok meglepetés várható. A korábban a bíróság által kirendelt szakértő után ugyanis egy gyerekpszichológiával foglalkozó csapat mindenre kiterjedően megvizsgálta Andrást, és a védő szerint lényegesen más eredményre jutott, mint a kirendelt kolléga.

Az ügyvéd szerint a diák az előkészítő ülésen vallomást tesz majd, de szinte biztos, hogy az ügyészség ajánlatát – bármi is legyen az – nem fogadja el. Vitatják a gyanúsítás azon állítását, hogy a diák előre kitervelten követte el tettét, és H. András azt is tagadja, hogy ki akarta oltani a tanárnő életét.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×