INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

győr

késelés

diák

tárgyalás

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.

Fordulatot ígér a védő a győri késelő diák ügyében

Infostart

H. András ellen előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. A fiú akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A vád szerint a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója december 5-én a második tanórán hármas érdemjegyet kapott korábbi matematika dolgozatára, amely annyira felzaklatta, hogy azt mondta osztálytársainak, le fogja szúrni a tanárnőt. A fiú kijelentését a társai nem vették komolyan, mert korábban is mondott már hasonlókat, emellett a tíz centiméter pengehosszúságú kését is mutogatta már nekik. Számos más előzményről beszámoltak a társai. Végül a fiatal fizikaórán, azt színlelve, hogy a füzetében szeretne mutatni valamit a tanárnőnek, kiment hozzá és odaadta a füzetét. Abban a pillanatban osztályfőnöke mögé lépett és bal oldalán, lapockatájékon hátba szúrta. A tanárnő a földre rogyott, a diák pedig mellé guggolt és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a nő nyaka és mellkasa felé.

A fiút végül egy másik diák rángatta le a nőről. H. András a tette után bocsánatkérő levelet küldött az osztálytársainak és a tanárnőnek is, amelyben azt is ecsetelte, hogy nem érti, miért borult el az agya. A diák börtönbe került, idén áprilisban azonban a törvényszék otthonába engedte, bűnügyi felügyelettel.

Tárgyalása augusztus végén kezdődik. Ügyvédje a Blikknek most arról beszélt, hogy sok meglepetés várható. A korábban a bíróság által kirendelt szakértő után ugyanis egy gyerekpszichológiával foglalkozó csapat mindenre kiterjedően megvizsgálta Andrást, és a védő szerint lényegesen más eredményre jutott, mint a kirendelt kolléga.

Az ügyvéd szerint a diák az előkészítő ülésen vallomást tesz majd, de szinte biztos, hogy az ügyészség ajánlatát – bármi is legyen az – nem fogadja el. Vitatják a gyanúsítás azon állítását, hogy a diák előre kitervelten követte el tettét, és H. András azt is tagadja, hogy ki akarta oltani a tanárnő életét.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018